Robbie (16) in

Als ik verhuis naar een studentenkamer, hoe zit het dan met de omgang en de boete?

Hallo, mijn ouders zijn gescheiden en er lopen al jaren rechtszaken. Ik ben er zo moe van. En boos door. Ik wil mijn vader al 2 jaar niet meer zien. Het voelt niet goed. Nu dwingt de rechter mij om mijn vader te zien. En als ik dat niet wil, dan moet mijn moeder een boete betalen.
In september word ik 17 en ga ik studeren. In een andere stad. Als ik verhuis naar een studentenkamer, hoe zit het dan met de omgang en de boete? geld dat dan nog steeds? want ik ga gewoon niet naar mijn vader gaan. Dat weiger ik.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lena
12 dagen geleden

Hoi robbie, bij mij thuis willen we mijn vader ook niet meer zien. Ik ben oud genoeg om dat zelf te bepalen maar mijn zusje van 15 is wel meegenomen in het ouderschapsplan. Zij heeft datzelfde jaar bij de rechter verklaard geen contact meer met onze vader te willen hebben, en ze hoeft daar ook niet tegen haar wil in naartoe. Ik snap eigenlijk niet waarom jou moeder een boete moet betalen omdat je niet naar je vader wil. Weet je toevallig of daar een specifieke reden voor is? Btw als je aangeeft dat je uitwonend bent dan zal als… Lees verder »

Robbie
11 dagen geleden
Reply to  Lena

Hoi Lena, jij begrijpt me wel. Me vader manipuleert iedereen en ook de rechter. IK wil hem.niet meer zien. En hij zegt dat me moeder me weghoud en die recgter gelooft hem. En dus boete. Om me te dwingen. Bah

Lisa
12 dagen geleden

Hoi Robbie, Wat ontzettend vervelend om te horen dat dit jouw situatie nu is. Hoe vervelend ook, maar jouw ouders hebben ruzie en rechtszaken om de omgangsregeling en misschien wel ook over andere dingen gehad. Dat jouw moeder een boete moet betalen als jij niet naar je vader gaat is ook heel erg vervelend, maar dit heeft de rechter opgelegd omdat zij de omgangsregeling dan niet nakomt. Misschien heeft ze dat al jaren niet gedaan, waardoor je al geruime tijd geen of weinig contact hebt met je vader. De rechter kan dan de andere ouder stimuleren om wel de omgangsregeling… Lees verder »

Robbie
11 dagen geleden
Reply to  Lisa

Hoi Lisa, IK wil mijn vader niet zien. Al anderhalf jaar niet. Ik heb heel veel brieven geschreven, aan de rechter, aan mijn vader, aan hulpverlening. Maar niemand wil mij horen. Mijn vader manipuleert iedereen door te zeggen dat het mijn moeder dr schuld is. Maar dat is niet zo. Die man is gewoon niet goed in zn hoofd. Daar wil ik niet zijn. Ik vind het raar dat je schrijft dat het me moeder dr probleem is om de boete te betalen. Als er door de boete geen geld meer is om eten te kopen of ons huis te… Lees verder »

Lisa
10 dagen geleden
Reply to  Robbie

Hoi Robbie, Ik snap je reactie helemaal en wat vervelend dat je je niet begrepen voelt door mij, want het enige wat ik wil is jou steunen of helpen! Ik wil je graag uitleggen waarom ik je dit advies heb gegeven. Veel van de jongeren met gescheiden ouders die bij Villa Pinedo komen, komen er later achter dat we ons veel te veel zorgen hebben gemaakt om onze ouders, hun financiële situatie en alle dingen die daar omheen horen. Ik heb dat zelf ook gehad waardoor ik mij soms best somber heb gevoeld en veel stress heb gehad, waardoor ik… Lees verder »

Naomi
13 dagen geleden

Hey lieve Robbie,
Wist je dat je op onze website ook kan zoeken op bepaalde thema’s? Zo ook op Dwingen‘ of ‘Rechten‘ bijvoorbeeld. Hier kan je dan verschillende vragen en ervaringen van andere kinderen lezen. Wie weet heb je hier iets aan!

Veel liefs, Naomi

Robbie
13 dagen geleden
Reply to  Naomi

hoi Naomi, lief dat je reageert. maar nee, daar zijn mijn vragen niet mee beantwoordt.