Vanessa (14 jaar) in

alles bepalen

Hoi, ik zit best wel met een probleem..
Mijn ouders zijn nu zo’n 8/9 jaar gescheiden (door vechtscheiding).
Maar al die tijd dat ze uit elkaar zijn maken ze nog steeds ruzie..
Ik woonde eerst bij mijn moeder maar dat ging niet goed, door verschillende omstandigheden.
Nu ik bij me vader woont gaat het wel wat beter, maar sinds kort heb ik een voogd (dat is iemand die je ouder helpt met de omgangsregeling) maar die vrouw wilt ineens alles voor me gaan bepalen en ikzelf kan er niks van zeggen want dan krijg ik nog meer problemen.

Heeft iemand advies voor mij?

Groetjes vanessa

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
jonathan
jonathan
7 jaren geleden

Hai Vanessa,

Dat er een voogd in beeld komt wil niet direct zeggen dat zij alles GAAT regelen. Er moeten wel compromis gesloten worden (dat zowel de ouder en de voogd het eens moeten zijn).
De angst om iets te vertellen is heel begrijpelijk, maar het is wel zo dat wat niet gezegd wordt kan niet veranderd worden.

Probeer goed uit te leggen wat je wilt zeggen en ook de reden waarom jij het graag zo wilt. Dan zal er tijd en ruimte zijn voor begrip en zal de voogd ook wel meedenken;).

Succes

Groetjes Jonathan

...
...
7 jaren geleden

Hoi Vanessa,

Ik begrijp jou probleem. Je zegt dat je er niks over wilt zeggen omdat je dan problemen krijgt. Maar je gevoelens ophopen en er niks over zeggen levert je uiteindelijk meer problemen op.

Pak het gewoon goed aan, praat rustig met haar op het geschikte moment. Maak afspraken en geef jou grenzen aan. Laat zien dat je volwassen genoeg bent om zelf beslissingen te maken. En vooral, wees respectvol en aardig, daar bereik je het meest mee!

Ik hoop dat ik je hierbij heb geholpen. Succes xx

Lynn
Lynn
7 jaren geleden

Hoi Vanessa! Fijn dat we jou advies mogen geven over jouw situatie. Ik kan me voorstellen dat het lastig is als er iemand komt die je niet kent en dan opeens dingen gaat veranderen waar je het niet mee eens bent. Dat is helemaal niet leuk. Maar een voogd is er eigenlijk om te zorgen dat het goed gaat met jou en het beste voor jou te doen. Daarom denk ik dat het ook slim is om tegen haar te zeggen wat je fijn en juist niet fijn vindt. Ze is er namelijk om naar jou te luisteren en te… Lees verder »