Priscilla (16) in

Alleen maar negatieve reacties

Mijn ouders zijn niet gescheiden, maar hebben bijna elke dag ruzie. (Ze zeggen dat ze niet uit elkaar gaan, voor ons (mij en mijn broers.) Soms bemoei ik me ermee en vraag ik waar ze nou om ruziën, aangezien het vaak nergens over gaat. Dan zeggen ze tegen mij dat ik me er niet mee moet bemoeien. 1 x hebben ze gezegd ‘als jij er niet was, hadden we ook niet zo vaak ruzie’. Ik antwoordde hierop ‘Waarom ben ik hier dan?’, want dat vraag ik me soms oprecht af. Ik heb geen band met mijn gezin, geen band met mijn familie en mijn vrienden durf ik amper wat te vertellen, omdat alles naar hunzelf wordt gedraaid. Dan denk ik van, luister je wel? Afgelopen dagen, dagelijks huilen op school. Stress omdat ik in het examenjaar zit, en weinig voldoendes haal. Gewoon om het feit, dat er teveel in mijn hoofd rondgaat. Geen concentratie, staren uit het raam in de hoop dat alles zo snel mogelijk voorbij gaat. Ik doe ook maar mijn best, en ik krijg nooit te horen dat er iemand trots op me is. Alleen maar negatieve reacties en teleurgestelde gezichten zodra ik een onvoldoende haal. ‘Alweer een onvoldoende?’ Ja alweer een onvoldoende. Niet vragen naar hoe het met me gaat. Nee. Alleen maar teleurgesteld zijn. Want dat is wat ik ben met mijn cijfers. Een teleurstelling.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Manon
2 jaren geleden

Lieve Priscilla,

Wat goed dat je je verhaal durft te delen. Wat een lastige situatie en ik begrijp dat dat veel stress met zich mee brengt.

Probeer je altijd te realiseren dat het niet jouw fout is, ook al zeggen ze dat wel. Misschien kun je wat je hier vertelt, proberen te vertellen aan je ouders. Heb je dat al eens gedaan? Als zij weten hoe je je voelt, kunnen ze er iets aan doen.

Veel sterkte en jij kunt het. Zet hem op op school, geloof in jezelf!

Liefs Manon

Dion
2 jaren geleden

Hey Priscilla, Goed dat je hier een bericht hebt geplaatst, ook al zijn je ouders nog niet gescheiden. Mijn ouders maakten ook veel ruzie voordat zij gingen scheiden. Je ouders zijn waarschijnlijk boos op elkaar en verdrietig en daarom zeiden ze waarschijnlijk dat het jouw schuld is dat ze ruzie maken, maar het is echt niet jouw schuld of die van je broers dat je ouders ruzie maken. Ik vind het heel knap dat je ondanks alles toch nog een paar voldoendes weet te halen op school. Weet de school of je mentor dat het niet zo goed gaat? Je… Lees verder »

antoniem
2 jaren geleden

hoi! wat vervelend, maar zet door. echtwaar, ik ben trots op je! ken ik je? nee maar ik ben trots op iedereen die leeft. (behalve poetin en die ene jongen uit mijn klas)