ibrahim (22 jaar) in

Alimentatie?

Hallo,

Ik ben geboren op 27-09-1992,

Ik en mijn moeder zijn gevlucht voor mijn vader,ik was toen 4-6jaar oud.
Mijn moeder heeft nooit alimentatie gekregen en heeft dat nooit aangevraagt om dat ze bang was voor mijn vader.

de vraag : Is het nog mogelijk om van all die jaren alimentatie te ontvangen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anoniem
Anoniem
9 jaren geleden

Hoi,
Ik weet niet of je er wat aan hebt. Maar ik heb in een soortgelijke situatie gezeten en met aanvraag bij de gemeente heeft mijn moeder de alimentatie voor een bepaalde tijd terug gekregen, ik weet niet precies hoelange tijd.
Het wordt niet in 1 x uitbetaald, maar je vader zou het bij het maandelijkse standaard bedrag op moeten zetten en dat dan geleidelijk af betalen aan je moeder.

Isabel
Isabel
9 jaren geleden

Beste Ibrahim, Naar mijn weten is het niet mogelijk om alimentatie met terugwerkende kracht te ontvangen. De hoogte van de alimentatie wordt vaak afgesproken in het ouderschapsplan en uiteindelijk beoordeelt de rechter dit bedrag. Aangezien jij en je moeder gevlucht zijn voor je vader denk ik niet dat jouw ouders deze afspraken hebben gemaakt. Het landelijk bureau inning onderhoudsbijdragen (LBIO) kan alleen helpen wanneer er een bijdrage door de rechter is vastgesteld en wanneer de achterstand niet langer is dan 6 maanden geleden (in jullie geval gaat het zelfs om jaren) Voor meer informatie zou je op hun website kunnen… Lees verder »