M (14 jaar) in

Al deze dingen

He,

M’n ouders zijn sinds een maand officieel gescheiden, maar m’n vader is al ruim een jaar t huis uit.
Sinds dien heb ik weinig tot geen contact met hem gehad, alleen als we moesten praten bij een meneer. Ik ging daar zeker niet graag heen, maar ik moest, en op het gegeven moment zat er niet eens meer een richtlijn in, ik begon me steeds meer af te vragen waarom ik perse moest van mijn vader. Blijkbaar om afspraken te maken; m’n vader had tijdens zo’n gesprek verteld hoe hij de bezoek regeling wilde, en later waren we er uit gekomen.
De dag erna werd ik (weer) gespamd met boze mails, dat wij, zijn kinderen, die hem ontzettend missen, geen respect, medeleven liefde etc. tonen.
Na hier genoeg mails van gekregen te hebben, heb ik besloten niet meer naar die meneer te gaan.
Later heb ik uitsluitend alleen maar meer boze berichten gekregen, terwijl hij in het echt dus niks durft/kan zeggen.
Hij schreef dat hij geen contact meer wilt.

We hebben met de hele familie het gevoel dat hij een affaire heeft met een vrouw die niemand mag, en die ten opzichte van zijn kinderen, te veel aandacht krijgt.
Zo kwam m’n vader laatst al zijn spullen ophalen, maar drie keer raden wie er mee was; die vrouw met haar zoon. Ze hielp niet, d’r tasje bleef om de schouder maar was alleen m’n moeder aan t commanderen. Gelukkig was ik op school, anders had ik haar wat aangedaan denk ik.

Al deze dingen zijn een grote stapel geworden, deze stapel is uiteindelijk omgevallen, het werd me veel te veel. Slechte cijfers etc.
Ik kan niet goed praten met m’n mentrix, ze zet me heel erg onder druk.

Het is ook heel ingewikkeld allemaal, want dit is niet(eens) het enige. Ik heb ook geen idee waarom ik dit bericht schrijf, maar ik moet het gewoon even kwijt, denk ik.

-M

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
jonathan
jonathan
7 jaren geleden

Hi M, Wat goed van je dat je dit geschreven hebt en omdat je niet weet waarom je het schreef is het juist erg goed van je dat je dit geplaatst hebt. Verschrikkelijk dat je vader je zulke mails stuurt. Dat gun je niemand. Heb je al eens gevraagd waarom je vader zulke mails stuurt? Het kan zomaar zijn dat dit zijn manier is van het verwerken van de emoties van de scheiding of omgangsregeling (niet dat dit gedrag goed te praten is). Maar soms nemen de emoties de overhand bij mensen en doen ze dingen die ze achteraf niet… Lees verder »

minouk
minouk
7 jaren geleden

Lieve M, Wat dapper dat je jouw verhaal wilt delen op dit forum! Het helpt vaak al om het even met anderen te delen zoals je zelf al schrijft! Wat een vervelende situatie met betrekking tot je vader. Zo te lezen is de scheiding nog heel erg vers. Mijn ouders en de ouders van een aantal vrienden van mij zijn ook gescheiden. Wat ik heb gemerkt is dat in veel gevallen ouders niet goed weten wat ze moeten doen. Jouw vader reageert dit op jou af door boze en vervelende mails te sturen. Het kan zijn dat hij dit niet… Lees verder »

Mehtab
Mehtab
7 jaren geleden

Lieve M, Wat dapper van je om hier je verhaal te doen, bedankt! Het lijkt me een erg vervelende en lastige situatie waar je nu in zit.. Heel erg vervelden om boze mails te krijgen van je vader en ook nog eens te horen dat hij geen contact meer met je wilt.. Heftig allemaal! Uit eigen ervaring weet ik dat ouders soms dingen kunnen zeggen die ze eigenlijk niet menen of omdat ze gewoonweg erg in de war zijn met zichzelf. Mijn tip is daarom ook om hier niet heel veel energie in te steken, want ouders zouden zelf moeten… Lees verder »