Meisje 7 jaar (Jonger dan 7) in

Afscheid is moeilijk

Mijn papa en mama zijn al zes jaar uit elkaar. Ik was nog maar 1 jaar. Ik kan het niet anders herinneren dat ik elke keer heen en weer moet. Toch heb ik ernog steeds last van. Ik moet huilen als ik naar papa moet, terwijl ik wel veel van hem hou en graag bij hem ben. Ik vind het afscheid nemen gewoon altijd moeilijk. Ik voel me dan verdrietig. Hebben jullie tips om het makkelijker te maken?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anoniem
Anoniem
10 jaren geleden

Snap dat dat lastig is! Misschien helpt dit gedicht een beetje? De lente komt snel. Je ziet hem niet, maar hij is er wel Achter de wolken schijnt de zon Helaas voel je je nu nog als een woedekanon Alles komt weer helemaal goed En weet dat je je van al die narigheid niks aantrekken moet. Alles komt goed geloof me maar. Scheiding, is immers altijd zwaar verder zou ik er goed over praten. Als je iets wil om aan hem/haar te denken, neem dan bijvoorbeeld een foto mee! maar als je daar alleen verdrietig van word snap ik dat… Lees verder »

Je voornaam (is niet verplicht)
Je voornaam (is niet verplicht)
10 jaren geleden

Ik ben een mama van een meisje van 4 met gescheiden ouders. Ook zij leeft al met gescheiden ouders sinds zij 1.5 is en heeft het iedere keer moeilijk. Ik kruip als zij weer thuis is bij haar in bed en dan mag ze alles vertellen wat ze wil en dan luister ik, heel goed. Zij wil dat ik haar bel en dat ik laat merken dat ik nog steeds aan haar denk en bij haar ben in gedachten als zij bij papa is. Dit helpt haar. Ik vind het heel moeilijk voor jullie! En ik hoop dat alle ouders… Lees verder »

Bente
Bente
10 jaren geleden

Hey meisje,
Ik snap dat dit moeilijk is! Ik denk dat het helpt als je van te voren al iets afspreekt om met die ouder te gaan doen, zodat je iets te doen hebt en je ergens naar uit kunt kijken. Vergeet ook niet om aan je ouders te vertellen hoe je je voelt, wees gewoon eerlijk als je verdrietig bent! Dit helpt mij vaak! Heel veel succes!

Je voornaam (is niet verplicht)
Je voornaam (is niet verplicht)
10 jaren geleden

je jan er nicks aan doen mijn ouders zijn al 4 jaar uit elkaar kan er ook niet aan wennen dus probeer zo een leuk mogenlijke tijd door te brengen en geniet van alle leuke momenten

Simon
Simon
10 jaren geleden

Hey Meisje, Ik had het in het begin ook, ik vond het moeilijk om naar mn andere ouder toe te gaan. Ik heb toen ervoor gezorgd dat ik bij beide ouders iets gezelligs had, waar ik dan naar uit kon kijken als ik naar die ouder ging. Daardoor was ik niet verdrietig als ik naar die ouder ging. Voorbeeld: Bij mijn vader heb ik ervoor gezorgd dat we een paar leuke spelletjes hebben. Als ik dan daarheen ging keek ik uit naar de leuke spelletjes die we konden spelen. Bij mijn moeder hebben we leuke films. Als ik daar weer… Lees verder »