(10 jaar) in

Advies?

jongens mijn ouders gaan scheiden hebben jullie misschien advies voor mij

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
anoniem
anoniem
7 jaren geleden

wat vervelend dat je ouders gaan scheiden, het is natuurlijk erg vervelend 🙁 . ik heb ook gescheiden ouders en waar ik veel van heb geleerd is om natuurlijk aan de anderen te denken, maar vergeet jezelf niet. hier heb ik veel moeite mee gehad. ik wou voor iedereen het beste maken en ik vergat mezelf helemaal. wat ik heb gedaan, is het zo snel mogelijk gewoon te accepteren. as je tegen gaat werken maak je het iedereen moeilijk, en je maakt het ook moeilijk voor jezelf. ook al is het moeilijk, accepteer het gewoon. want het is in het… Lees verder »

Anne
Anne
7 jaren geleden

Hallo,

Wat vervelend dat jij denkt dat je ouders gaan scheiden.

Heb je weleens gevraagd of meegekregen dat dit echt zo is? Als dit gaat gebeuren, is dit natuurlijk wennen. Maar er is ook een groot voordeel: daarna wordt het rustig. Er is bijvoorbeeld geen spanning of ruzie meer.

Ik wens je veel liefs,
Anne

Samuel
Samuel
7 jaren geleden

Hoi anononiem ik was ook zo oud als jij toen dit gebeurde en het is echt rot maar wat ik heb gedaan helpt koop een doeboekje voor kinderen met gescheiden ouders echt het klinkt kinderachtig maar het helpt en kies geen kant ik weet natuurlijk helemaal niks over je situatie maar ga met je ouders praten en koop het boekje
Groetjes samuel

Estella
Estella
7 jaren geleden

hi Het spijt me dat je ouders gaan scheiden maar soms is de liefde gewoon op of werkt het niet meer. Mijn ouders zijn ook gescheiden voor nu 6 jaar. Het beste wat je kan doen in zo’n situatie het accepteren en wees begripvol naar je ouders want zij voelen zich vast rot naar jou toe. Je ouders kunnen nu ook ook de steun van hun kind/kinderen gebruiken. Ook is het het beste om het te accepteren dat ze ook en andere vriend of vriendin kunnen krijgen en ik begrijd dat dat heel moeilijk is. En als je 12 jaar… Lees verder »

Ruben
Ruben
7 jaren geleden

Beste anoniem, Ik vind het erg spijtig om te horen dat je ouders gaan scheiden, het is niet leuk als een gezin uit elkaar valt omdat de ouders het niet meer goed met elkaar kunnen vinden. Goed van je dat je hulp vraagt op dit forum! Zonder steun en hulp kan het namelijk erg lastig voor je worden. De beste tip die ik voor je heb, is om je zo veel mogelijk afzijdig te houden. Sommige ouders betrekken hun kind in de scheiding en vragen naar hun kind zijn/haar mening over een bepaalde kwestie waar ze een discussie over hebben,… Lees verder »