Sabion (20 jaar) in

Advies voor vriend

Beste lezers,

Ik heb juist geen evaring met scheidingen, maar 1 van me vrienden die al een heel stuk ouder is en een baby (meisje) en een dochtertje heeft van 2jaar wil scheiden.
We hebben echt heel vaak gepraat maar hij heeft de keuzen echt al in zijn hoofd gemaakt om te scheiden. Het enige wat hem thuis houdt zijn zijn twee kleine prinsesjes zoals die ze zelf noemt.
De thuis situatie is heel slecht hij en zijn vriendin praten nauwlijks meer want dat loopt meestal uit op ruzie. Ook is er geen enkel lichamelijk contact meer ze slapen gescheiden doen bijna alles al gescheiden wonen alleen nog maar in het zelfde huis.
En ik heb het gevoel dat de 2 prinsesjes daar toch onbewust onderleiden..
Zijn grootste angst is dat hij zijn kinderen weinig te zien krijgt als ze uitelkaar gaan omdat ze nog zo ongelovelijk jong zijn. En dat je toch wel te horen krijgt dat de band met de vader verminderd…

Nu wat moet ik hem als advies geven?
Weet iemand waar alle regels staan en wat je het beste kan doen?

Ik waardeer het echt heel graag als jullie me willen helpen!

p.s. Er zijn natuurlijk forums voor volwassenen maar mij gaat het om de kinderen en ik denk persoonlijk dat jullie met evaring mij (dus eigenlijk mijn vriend (niet in de zin van vriendje hoor)) beter tips en advieze kunnen geven dan ouders die het zelf op een bepaalde manier uit elkaar zijn gegaan of hoe ze hadden willen scheiden achteraf!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
xjoellex
xjoellex
10 jaren geleden

haaii je moet juist even haar haar gang laten gaan. mijn vrienden willen ook altijd praten alleen ik vind dat moeilijk… misschien heeft jouw vriendin dat ook wel. laat haar even in haar waarde en laat haar voor zichzelf na denken.
xx

p.s. dit is alleen een tip…

Sabion
Sabion
10 jaren geleden

Beste Lotte!

Super bedankt voor je uitgebreide bericht!
Ik zie m morgen weer en dan ga ik gewoon alles vertellen en hopen dat die de juiste keuze maakt.
Vrees alleen dat z’n vriendin niet wil mee werken..
Ze neemt al nauwelijks hulp van andere aan en luistert al n hele tijd niet naar hem.
Maar dat neemt niet weg dat je hem em mij met advies geven ontzettend hebt geholpen!

Nogmaals bedankt,
Liefs,

Sabion

Lotte
Lotte
10 jaren geleden

Hallo Sabion, Ik vind het leuk om te lezen dat je advies vraagt voor een ander en je je druk maakt om zijn kinderen. Het is altijd dat er wordt gehandeld naar het belang van het kind. Ik herken de gedachte en de angst dat de band tussen vader en kind verzwakt. Mijn vader was hier vroeger ook heel bang voor en heeft besloten te wachten met de scheiding tot mijn broertje en ik 9 en 11 waren(9 jaar gewacht). Hij was bang dat mijn moeder ons zou voeden met negatieve gedachten waardoor wij hem niet meer zouden willen zien.… Lees verder »