Noortje (17) in

Achternaam laten wijzigen

Hoi, ik word binnenkort 18 en dan ga ik mijn achternaam laten wijzigen naar mijn moeders achternaam. Mijn ouders zijn al 10 jaar gescheiden en ik spreek mijn vader al meer dan 6,5 jaar niet meer en dat is ook één van de redenen dat ik zijn naam niet meer wil. Heeft iemand hier ervaring mee en misschien tips?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lena
12 dagen geleden

Hey Noortje, Ik heb zelf mijn achternaam ook willen wijzigen en ik zie dat iemand al gezegt heeft dat je bij justis terecht moet voor het aanvragen van je moeders achternaam. Dit is inderdaad €800,00. Maar let op! Als je je bedenkt en je hebt al betaald of je aanvraag word afgewezen krijg je je geld niet terug!! Ook kun je maar tot 21 jaar je achternaam van je moeder aanvragen. Daarna is dat niet meer mogelijk!!! Ik wens je veel succes met het maken van de keuze :)))) en denk er goed over na. Als je je elke keer… Lees verder »

Dion
13 dagen geleden

Hey Noortje, Goed dat je hier deze vraag stelt. Dit is een onderwerp waar meer mensen met gescheiden ouders over nadenken denk ik. Zelf heb ik er ook wel eens over nagedacht en daarom op internet wat informatie opgezocht hier over. Meer informatie is te vinden op de website van Justis. De voorwaarden waaraan voldaan moet worden zijn niet heel erg speciaal weet ik nog, dus waarschijnlijk kom jij daarvoor ook in aanmerking. Ik weet alleen nog dat het best veel geld kost, rond de €800 volgens mij. Maar als jij je vader al zo lang niet meer gesproken hebt… Lees verder »

Naomi
13 dagen geleden

Hey lieve Noortje,
Wist je dat je op onze website ook kan zoeken op bepaalde thema’s? Zo ook op ‘achternaam‘. Hier kan je dan verschillende vragen en ervaringen van andere kinderen lezen. Wie weet heb je hier iets aan!

Veel liefs, Naomi