Mijn rechten

Heb ik op deze leventijd recht om het ouderlijk gezag van me moeder te ontnemen. En als dat niet mogelijk is. Hoever kan ik dan bij mijn vader gaan wonen

4
Reacties

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
IrisLunaLailaAnne Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anne
Advies van jongeren
Anne

Hallo, Het klopt dat je met 12 jaar oud genoeg bent om mee te beslissen. Maar de rechter zal altijd kijken naar alle omstandigheden, je mag zeg maar mee denken en zeggen wat je wilt maar toch kan de rechter is anders bepalen, als hij dat beter vindt. Ik heb met 12 ook aangegeven bij mijn moeder te willen wonen en aangezien de rechter zag hoeveel het gedrag van mijn vader voor mij deed en het feit dat hij niet bij de rechter kwam, zorgde ervoor dat ik alleen bij mijn moeder mocht wonen. Je mag dus altijd aangeven wat… Lees verder »

Leeftijd
23
Laila
Advies van jongeren
Laila

Lieve Anoniem,

Wat goed dat je deze vraag stelt, ik denk dat er veel kinderen zijn die zich dit ook afvragen. Ik weet eerlijk gezegd niet precies hoe het zit, maar ik weet dat je vanaf je 12e wel inspraak hebt over bij wie je graag wil wonen. Als je dit officieel wil maken moet dit wel via de rechten of een mediator, daar zou je vader je eventueel bij kunnen helpen. Heel veel sterkte in deze situatie!
Liefs Laila

Leeftijd
24
Luna
Advies van jongeren
Luna

hoi lieverd,
je kan niet het ouderlijk gezag van je moeder over jou laten ontzeggen omdat je hiervoor nog te jong bent. Dit kan alleen je moeder zelf doen. Zoals ik je berichtje lees denk ik dat je het niet zo fijn vindt bij mama thuis, klopt dat? en waarom wil je naar papa toe? Zou je me iets terug willen schrijven.

liefs Luna

Iris
Advies van jongeren
Iris

Beste Anoniem,

Wat goed dat je deze vraag stelt op het forum!
Het ouderlijk gezag kan niet zomaar ontnomen worden, dit moet via de rechter.
Wanneer de ontwikkeling van een kind ernstig in gevaar is, zal de Raad van de Kinderbescherming aan de rechter vragen om het gezag te beëindigen.
Ook kan het gezag aan één ouder worden toegekend, als beide ouders het gezag hebben, bijvoorbeeld wanneer ouders door de scheiding zoveel ruzie maken dat het een ernstige bedreiging vormt voor de ontwikkeling van het kind.

Ik wens je veel sterkte,

Veel liefs

Iris

Leeftijd
23