Lis (18 jaar) in

1,5 jaar uit elkaar

Hallo ouders,

Zou graag mijn verhaal willen vertellen over hoe alles veranderden.

Mijn ouders waren bijna 20 jaar getrouwd. Tot dat een oude collega van mijn vader in beeld kwam en mijn vader smoor verliefd werd op haar. Mijn ouders keren ruzie op 1e paasdag. Ik liep s’nachts naar beneden omdat ik niet kon slapen, en vond daar mijn vader slapend, op de bank. Ik vroeg aan m’n vader:”waarom lig jij op de bank?” Zegt hij:”ik kan niet slapen”.
De volgende ochtend stond ik op en het hield me de hele nacht bezig, dus ik besloot toch om het die volgende dag nogmaals te vragen. “Pap, waarom lag jij vannacht op de bank?” Mijn ouders haalde mijn zusje uit bed, en we zaten aan de ontbijt tafel want het was tenslotte (2e paasdag). Mijn zusje kwam beneden en mijn ouders vertelde dat ze al een tijdje ruzie hebben en dat ze zouden gaan scheiden. Wij natuurlijk helemaal geschrokken want wij zagen dit niet aankomen…
Mijn zus kwam ook vanuit haar huis naar ons en die wist het al. We hebben er over zitten praten maat het verdriet van m’n moeder, zusje en zus was ontzettend groot.
Mijn ouders gingen in relatie therapie om het nogmaals een kans te geven. Om de dag zeiden ze van: we gaan scheiden, we gaan het toch proberen. En dat “geping-Pong” bleef 2 maanden voortzetten. Mijn zusje en ik werden daar niet goed van, en werden daar ook heel emotioneel van. Tot dat mijn vader (die al een tijdje bij zijn ouders woonde) thuis kwam en zei:”we kunnen het echt niet meer proberen, en gaan echt definitief scheiden”. Aan de ene kant was het een opluchting. Want nu was het zeker en duidelijk. Ik dacht dat alles zou gaan veranderen. Mijn vader en ik konden namelijk niet goed door een deur en dit zorgde voor veel dingen (ga liever niet verder hierin). Mijn vader ging op zichzelf ergens anders wonen zonder vriendin. En later met. Hij woond net buiten het dorp. Maar mijn ouders hebben de zelfde baan/passie en dat is namelijk brandweer. Waar ze elkaar veel tegenkomen. Mijn vader gaat nu een andere vrijwilligers post zoeken omdat hij mijn moeder niet telkens tegen het lijf wilt lopen. Nu zijn er al veel strubbelingen geweest in het gezin bij mijn vader, en krijgen mijn zusje en ik veel over ons heen. Veel verwijten: “jullie maken alles kapot, jullie zijn bewust aan het stoken tussen de relatie van mij en m’n vriendin”. Dit doet erg zeer!. Mijn vader roept al weken:”je moeder is er al overheen”. Maar dat is achteraf helemaal niet waar. Mijn moeder is er nog steeds kapot van. Mijn moeder durfd geen andere relatie aan te gaan omdat mijn vader haar heel veel pijn heeft gedaan.
Soms vraag ik me wel eens af van: hoe zou het zijn geweest als ze nog samen waren ?.
Ik ben nu 18 en ben bezig met een opleiding en heb mijn rijbewijs en auto op zak. Maar het liefst zoek je zulke dingen uit samen met beiden ouders… maar dat kon helaas niet.
De vriendin van m’n vader is oke, maar het is en blijft moeilijk in sommigen tijden.
Sommigen mensen zeggen:”als ouders gescheiden zijn is het beter voor het kind(eren)” daar ben ik het niet altijd mee eens.
Mijn ouders zijn nu 1,5 jaar uit elkaar. Maar nog steeds blijft het moeilijk. En zou ik het liefst willen dat iedereen gelukkig is, op zijn of haar manier.

Dit was mijn verhaal

Groetjes lis

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nicoline
Nicoline
7 jaren geleden

Beste Lis,

Wat een naar verhaal maar je vertelt het heel mooi.
Het is inderdaad niet altijd beter voor de kinderen als ouders uit elkaar gaan. Alleen in de situatie dat de ouders eigenlijk altijd ruzie hebben.
het lijkt mij inderdaad heel moeilijk voor je dat je vader jou en je zusje veel verwijt.
Mooi dat je je verhaal zo aan ons wilde vertellen!

Liefs Nicoline

Johanna
Johanna
7 jaren geleden

Lieve Lis, Bedankt voor het delen van jouw ervaring hier. Je hebt het mooie en respectvol verwoord. Geen makkelijke tijd die je achter de rug hebt. Herkenbaar dat je schrijft dat er dingen zijn die je gewoon even samen wil uitzoeken en verdrietig dat dat dan niet meer kan. Je klinkt als een sterke meid en het schrijven van je verhaal kan lucht geven. Ik hoop dat dat het voor jou ook zo werkt en dat delen, en hier lezen van verhalen van anderen, tot slot onze reacties, je steun bieden! En je laten in zien dat je niet de… Lees verder »

Sanne
Sanne
7 jaren geleden

Hoi Lis, Heel mooi dat je je verhaal wil delen om anderen te helpen, stoer van je! Ikzelf was veel jonger toen mijn ouders gingen scheiden, en ik denk dat het daardoor makkelijker voor me was, ik weet gewoon niet beter dan dat mijn ouders uit elkaar zijn. Jij zat wat dat betreft in een veel moeilijkere leeftijd en het is nog maar kort geleden.. Voor zover ik kan horen ben je echt een bikkel, en ik hoop dat je trots op jezelf bent met hoe je hier mee omgaat. Je had het natuurlijk liever anders gezien, maar het feit… Lees verder »