louise (0 jaar) in

10 jaar later

Heey, ik ben Louise en mijn ouders zijn al bijna 10 jaar uit elkaar.
Jaren lang heb ik mezelf weggecijferd en afleiders gezocht om maar niet aan de kern te hoeven denken.
Ik vind het ook egoïstisch en beschamend om dit hier nu neer te zetten, maar omdat het anoniem kan voel ik me vrij dit toch te doen.

De ‘afleiders’ van het werkelijke probleem heb ik zo goed als verslagen, maar de somberheid kwam steeds vaker terug. Alles kost dan zoveel energie, om door te gaan met het dagelijks leven.
Gelukkig ben ik op school gaan praten met een vertrouwenspersoon, die me weer heeft gekoppeld aan een psycholoog. Ze zijn alle twee echte helden!
Met de psycholoog heb ik gisteren besproken dat ik me laat opnemen in een instelling om er snel van af te komen. Het verleden een plekje te geven. Met een echte schone lei kunnen beginnen.

En dat 10 jaar later. Ik had het nooit verwacht. Vorig weekend voelde het alsof mijn ouders net uit elkaar waren. Dat ik tegen mensen wilde zeggen: Mijn ouders zijn uit elkaar gegaan.
Vooral veel verdriet, pijn, angst, paniek en schaamte komt mee. En daar wil ik vanaf! En dat gaat me lukken.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Louise
Louise
8 jaren geleden

Hey, Heel erg bedankt voor jullie reacties. Dat werkt erg steunend. Ik weet niet goed of ik het nu juist opschrijf, maar op dit moment weet ik niet goed hoe ik het dagelijksleven moet oppakken. Deze week hoor ik wanneer ik een intake gesprek heb, maar tot die tijd probeer ik maar alles gewoon mee te doen. Ik vind dit heel lastig omdat het nogal een chaos in mn hoofd is. Het maakt me somber. Ik wil ook niet afhankelijk zijn van hun belletje, maar moet het even kwijt dat ik mezelf niet ben, en de weg een beetje kwijt… Lees verder »

Aron
Aron
8 jaren geleden

Hallo Louise, Wat vervelend om te lezen dat je zoveel moeite hebt met de scheiding van jouw ouders. Ik kan mij voorstellen dat dit je ontzettend veel pijn heeft gedaan. Ik vind het heel dapper van jezelf om je te laten opnemen. Als jou dit de beste oplossing lijkt, dan vind ik dat je ontzettend goed hebt gehandeld. Ook het feit dat je hebt durven uiten tegen anderen dat jouw ouders zijn gescheiden, is waarschijnlijk een grote stap vooruit voor jou, hier mag je dus ook zeker heel trots op zijn. Het feit dat je dit de laatste tijd hebt… Lees verder »

Rebecca
Rebecca
8 jaren geleden

hey Louise, Wat erg dat je het nog steeds veel verdriet hebt om de scheiding van je ouders! Ten eerste hoop ik natuurlijk dat die instelling gaat helpen en als ik jou zo hoor praten heb ik daar het volste vertrouwen in! Dit gaat je lukken meid! you can do this! Dat gevoel dat je hebt alsof je ouders net zijn gescheiden, geeft misschien ook wel aan dat je het eindelijk aan het verwerken bent! En dat zou een goed teken zijn. Het is helemaal niet erg om hier iets te schrijven, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje hier en… Lees verder »