Docenten

Eén luisterend oor kan het verschil maken voor een kind

Jij kunt als docent het verschil maken

De scheiding kan veel invloed hebben op kinderen, wat vervolgens weer van invloed kan zijn op hoe ze presteren op school. Jij als docent kan het verschil maken door te weten wat er aan de hand is met de leerlingen in jouw klas en er te zijn als het nodig is. Even luisteren en begrip tonen is vaak al voldoende. De school kan tijdelijk voelen als een veilige, neutrale plek in een tijd dat het thuis moeilijk is door de scheiding.

 

Een Buddy

Voor kinderen van gescheiden ouders

Met hun eigen Online Buddy, kunnen kinderen van gescheiden ouders ervaringen over de scheiding uitwisselen. Zij kunnen hun Buddy via een speciale app vragen stellen en vertellen hoe zij zich voelen over de scheiding van hun ouders.

Het forum

Waar ze vragen kunnen stellen

Op ons forum kunnen kinderen van gescheiden ouders vragen over de scheiding stellen aan het Villa Pinedo Jongerenteam. Dit zijn allemaal jongeren die zelf ook gescheiden ouders hebben. Er zijn al 2600 vragen gesteld.

Open brieven

Dowload één van de open brieven

Speciaal voor kinderen van gescheiden ouders hebben wij verschillende brieven geschreven. Een brief zodat zij weten dat scheiden niet hun taak is én brieven die ze kunnen delen met ouders, familie of leraren, zodat iedereen weet hoe kinderen van gescheiden ouders zich voelen. Er is ook een brief speciaal voor alle leraren.

Denk aan het belang

Van het kind

Binnen Villa Pinedo hebben we onderzoek gedaan onder onze jongeren en daaruit kwam naar voren dat velen behoefte hebben aan een luisterend oor en ondersteuning. In deze Open Brief vertellen jongeren aan docenten waar zij nog meer behoefte aan hebben.

Open brief

Aan alle gescheiden ouders

Deze open brief is al aan meer dan 250.000 ouders gegeven. Er staat in wat veel kinderen van gescheiden ouders denken en voelen. Kinderen kunnen de brief aan hun eigen ouders geven, de brief kan toegevoegd worden aan het ouderschapsplan of worden voorgelezen tijdens een rechtszaak tussen ouders.

Scheidingspakket voor docenten

Dit scheidingspakket voor docenten is tot stand gekomen door de steun van het Ministerie van VWS en bestaat uit:

1

Animatievideo

voor docenten

In deze video doen kinderen van gescheiden ouders een oproep aan alle docenten van Nederland.

shutterstock_1095517151

Open brief

voor de ouders van kinderen uit groep 8

"Vandaag is een belangrijke dag voor mij. De musical van groep 8. Ik maak me eigenlijk alleen nog zorgen om 1 ding: jullie."

shutterstock_587749046

Open brief

aan alle leraren en leraressen van Nederland

"Onze ouders zijn gescheiden. Dat valt niet mee en daar hebben we soms best last van. Ook als we op school zitten. Als je thuis steeds geconfronteerd wordt met ouders die ruzie hebben..."

Nieuwsbegrip

interactieve leeslessen aan de hand van de actualiteit

Villa Pinedo heeft samen met Nieuwsbegrip lessen ontwikkeld over het thema 'Scheiden'. Leerlingen leren door middel van deze lessen wat er allemaal bij een scheiding komt kijken en hoe je hier als kind mee om kunt gaan.

Rapport

Voor de leraren en leraressen van Nederland

Download gratis het rapport voor de leraren en leraressen van Nederland.