Mijn ouders zijn gescheiden

Mijn Ouders Zijn gescheiden is vanaf 23 april elke week te zien op NPO 3, om 19:20.

Voor alle leraren en leraressen in Amsterdam

Workshop in de klas

Voor basisscholen in Amsterdam bieden we kosteloos een workshop in de klas aan! Voor meer informatie, neem contact op met Willemijn Cerutti door te mailen naar willemijn@ceruttifilm.nl.

Zomer zonder jou

Julie (10) gaat kamperen met haar broertje en haar moeder maar ze ziet er tegenop. Het is de eerste vakantie zonder haar vader en ze mist hem heel erg. Haar ouders zijn nu echt gescheiden en ze moet er nog best een beetje aan wennen. Julie is niet de enige; op de éénoudercamping in Frankrijk hebben alle kinderen gescheiden ouders. Haar nieuwe vakantievrienden helpen Julie om de scheiding door een nieuwe bril te bekijken.

Rocó & Noï

Rocó en Noï zijn beste vriendinnen. Ze delen alles met elkaar. Maar als Roco’s ouders gaan scheiden vindt ze het moeilijk om daar met Noï over te praten. Ze is boos en verdrietig. Maar Noï’s ouders zijn ook gescheiden ouder en weet dus precies hoe het voelt. Ze verzint iets heel leuks om Rocó op te vrolijken.

Kleine baas

Op school wordt Valentino vaak boos. Sinds de scheiding woont hij alleen met zijn vader en ziet hij zijn zusjes niet meer. Een kindercoach helpt Valentino en zijn vader om meer met elkaar over hun gevoelens te praten. Gaat dat ze wel lukken?

Boos enzo

De 13-jarige Enzo is meestal een vrolijke jongen. Maar sinds zijn ouders zijn gescheiden voel hij zich ook vaak boos. Soms zo erg, dat het uit de hand loopt. De komst van een bijzonder klein vriendje zou verandering moeten brengen. Kan die hem helpen in contact te komen met zijn lieve kant?

Voor alle basisschool docenten

Lesbrief

Binnenkort lanceren wij een lesbrief rondom de films 'Mijn ouders zijn gescheiden' voor in jouw klas. Wil jij deze als eerste ontvangen? Laat dan je gegevens achter, dan komt de lesbrief naar jou toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deze films zijn nu al te bekijken!

Vanaf dat moment was alles anders

Wat doe je als je leven plotseling op z'n kop staat? Als je ouders je vertellen dat ze uit elkaar gaan? In deze film vertellen acht kinderen over het moment dat alles anders werd. Het moment dat ze nooit meer zullen vergeten. Misschien jij ook wel niet?

Scheids! Wissel!

Wat gebeurt er in je hoofd als je ouders uit elkaar gaan en je wereld nooit meer hetzelfde is? Din is de midmid van voetbalclub VC Baardwijk uit Waalwijk. Drie jaar geleden gingen zijn ouders uit elkaar. Hij praat er nooit zoveel over en zeker niet met zijn ouders. Door middel van een voetbalwedstrijd probeert Din aan zijn ouders uit te leggen hoe de scheiding voor hem voelt.

Half Gescheiden?!

De ouders van Levin zijn gescheiden, maar toch gaan ze nog elk jaar samen op vakantie. Levin raakt daarvan in de war. De zomervakantie komt er weer aan, dus gaat Levin deze keer op onderzoek uit. Samen met haar lievelingsdier: de wolf. Ze proberen erachter te komen wat het nou precies is: scheiden. En of haar ouders helemaal gescheiden zijn of misschien maar... half?!

Safiya The Movie

Safiya is een slim en vrolijk meisje van 11 jaar. Toen ze nog heel jong was zijn haar ouders uit elkaar gegaan. Haar vader kwam vroeger wel eens in aanraking met de politie waardoor hij ook veel afwezig was. Toch probeert Safiya een goede band met hem op te bouwen. Sinds twee jaar woont Safiya in een ander huis met een nieuw, samengesteld gezin. In ‘Safiya The Movie’, speelt Safiya in korte stukjes van haar eigen leven na.