‘Uit elkaar, maar verbonden door de liefde voor ons.’

Amber
29 feb 2024

Bijna 8 jaar geleden vertelden mijn ouders ons dat ze gingen scheiden. Mijn zusjes en ik wisten niet goed wat we konden verwachten en we raakten beland in een wereld waar we ons heel alleen hebben gevoeld. Verhuizen, nieuwe partners ontmoeten, lelijke dingen over de andere ouder moeten horen, familieruzies: Je kent het misschien wel.

Door de scheiding raakte ik de liefde waar we mee waren opgegroeid even kwijt. Ik zag hoe mijn ouders nieuwe liefdes vonden. Ik kreeg er 2 zusjes en een broertje bij, waar ik wel weer een stukje liefde in terugvond. Toch heb ik het moeilijk gehad om 2 gezinnen te hebben. Na 16 jaar samen te zijn geweest met mijn ouders en mijn zusjes, voelde het alsof ons gezin niet meer bestond. 

Op mijn 20e verjaardag, zaten we met z’n allen in de tuin. Mijn ouders hadden zelfs een cadeautje samen voor mij. Met 2 samengestelde gezinnen vierden we mijn verjaardag. Na jaren boosheid en verdriet zag ik een enorm verschil bij mijn ouders. Geen afstand en ruzie meer. Samen hebben ze geprobeerd het beste te doen voor ons. Ik heb denk ik nooit echt uitgesproken hoe bijzonder dit voor mij was. Om hen zo samen weer te zien lachen. Maar ook met ons nieuwe gezin erbij, dat deed mij zo goed. Ik voelde weer het vertrouwen: in ons en in de liefde. Het was voor mij een dag met een gouden randje.

In 2022 was mijn propedeuse uitreiking. Ik mocht 3 mensen meenemen, papa, mama & Kasper (mijn vriend). Ik vond het stiekem nog best wel spannend, maar mijn ouders hebben meer met elkaar gekletst dan met mij. Ik was apetrots op hen, ook al stonden we daar dan voor mij. 

Sindsdien zijn we (bijna) elke verjaardag van ons samen, en staan we met zijn allen langs de zijlijn bij de hockey voor mijn zusje. Ik vind het eigenlijk ook enorm fijn en lief dat mijn bonusvader de ruimte biedt om onze vader ook zo dicht in ‘zijn’ gezin te laten. Hierdoor voelt het alsof we 1 grote familie zijn en ik mijn gezin weer terug heb gevonden. 

Nu zie ik dat mijn ouders door de liefde voor ons, de liefde in elkaar weer hebben gevonden.

Een nieuwe vorm van liefde die is ontstaan doordat zij het verleden konden loslaten.

Omdat ze het voor ons zo goed mogelijk willen doen. Mijn vader benoemde laatst dat mijn moeder altijd nog zijn grote liefde zal zijn omdat zij onze moeder is. Dit had ik jaren geleden alleen maar kunnen dromen. 

Dus mam en pap: Dankjewel voor de liefde die jullie voelen voor ons en voor elkaar. Uit elkaar, maar verbonden voor de liefde van ons. Zo voelt het. De liefde heb ik weer kunnen vinden en die geef ik graag door aan anderen door ons verhaal te delen. 

Door: Anouk