Ik mis het samenzijn met kerst

Laura
19 dec 2017

Ik zat met mijn vader in de auto. Het was nog ruim twee maanden tot Kerstmis, maar daar was het al: All I Want For Christmas van Mariah Carey. Ik zette het liedje harder en zong met volle borst mee. Mijn vader schudde zijn hoofd. Nu al kerstmuziek…

Als het aan mij ligt komt er meteen na de eerste officiële herfstdag al een kerstboom in huis. Kerst is altijd al mijn favoriete feestdag geweest. Elk jaar begin ik in oktober al met het kijken naar de kerstfilm Home Alone. Ook staat er in mijn Spotify al een Kerst-playlist klaar om te gebruiken. Maar sinds mijn ouders zijn gescheiden zit er altijd een vervelend randje aan een feestdag zoals deze.

Voor mij ging Kerst om het samen zijn met mijn familie. Op Eerste Kerstdag gingen we altijd uit eten met het gezin. We gingen vaak naar hetzelfde restaurant. Je realiseert je op dat moment niet hoe mooi zo’n traditie eigenlijk is. Maar nog meer mis ik de momenten die wij deelden op Tweede Kerstdag. Het leek altijd wel op een moment uit een kerstfilm. Mijn broertjes en ik zaten altijd met onze pyjama’s aan de Polar Express te kijken. Het hele gezin zat op de bank waar wij uiteindelijk samen in slaap vielen.

Nu zien deze dagen er heel anders uit… Gelukkig zijn het twee dagen, dus ik ga altijd een dag naar mijn vader en de andere breng ik door met mijn moeder en haar vriend. Het is nog steeds leuk, maar toch mis ik het samen zijn wel als Kerst er bijna aankomt. Vaak praat ik hierover met mijn vriendinnen, die ook gescheiden ouders hebben. Zij vertellen mij dan dat ik niet de enige ben met dit gevoel, zij herkennen het ook.

Hoe zit het met jou? Herken jij dit gevoel ook?

Laura (20)