Bang voor scooters door mijn stiefvader

07 sep 2012

Hallo ik ben Daphne! Ik heb je al verteld over mijn vreselijke (ex)stiefvader. Hoe dat allemaal precies is gegaan? Het was geen pretje, lees hier mijn verhaal.

Mijn moeder begon ook steeds meer moeite te krijgen met Karel. Zij kon niets meer goed doen, hij had een grote mond en was agressief. Ik vond dat niet leuk en kreeg continue ruzie met hem als er ik iets van zei.

Bang voor scooters
Het maakte niet uit waar we waren, thuis of op straat, Karel begon gewoon te schelden en te slaan. Uiteindelijk heeft mijn moeder hem de deur gewezen. Ik vond het wel jammer dat ze er nu pas achter kwam dat het niet meer werkte tussen hun. Dit had zij veel eerder kunnen zien. De rust was echter nog niet meteen teruggekeerd. Hij kwam altijd op zijn scooter naar ons toe dus iedere keer als wij een scooter hoorden waren wij bang dat hij eraan kwam. Mijn moeder was bang dat hij langs zou komen als ik alleen thuis was. Daarom hebben wij onze buren gewaarschuwd, dat hij ons nog steeds lastig valt. Onze buurman zou dan naar mij toe komen of ik naar hem.

Aan de deur
Toen ik een keer alleen thuis was ging de deurbel. Ik zag door het raam een groot mannelijk figuur en schrok me rot. Ik vroeg wie het was maar het was gelukkig mijn buurman. Het was fijn dat onze buren een oogje in het zeil hielden en Karel is gelukkig nooit meer bij ons thuis langs gekomen. Hij kwam wel naar de stad ook al was het voor hem een heel stuk omrijden. Hij was heel jaloers en kon er niet mee omgaan dat het uit was gegaan. Hij wist dat mijn moeder het leuk vond om naar de stad te gaan dus ging hij ook naar de stad. Hij kwam er normaal nooit. Ook heeft hij spullen van ons meegenomen. Gelukkig was ik er niet bij anders zou ik enorm boos zijn geworden en was het waarschijnlijk uit de hand gelopen.

Geruststelling
Karel heeft mijn zus nog een tijdje gebeld, behoorlijk irritant. Uiteindelijk heeft zij de telefoon niet meer opgenomen en hield hij op. Ik ben hem nog een keer tegen gekomen op straat. Hij deed toen wel normaal tegen mij. Gelukkig horen wij nu nooit meer iets van Karel. Mijn moeder heeft inmiddels een nieuwe vriend. Met hem kan ik wel goed opschieten. Hij is heel vriendelijk en ik kan met hem een fatsoenlijk gesprek hebben. Ik ben blij dat mijn moeder nu een vriend heeft die haar goed behandeld en goed voor haar is. Dat is voor mij een hele geruststelling.