Professionals & Online workshop

08 mei 2014

Kinderombudsman raadt online workshop aan

Kinderombudsman Marc Dullaert roept gescheiden en scheidende ouders op om de online workshop van Villa Pinedo te volgen.

Klik hier om het filmpje van de Kinderombudsman te bekijken

 

Wat kun je als professional met de online workshop?

De online workshop, net als het boek Aan Alle Gescheiden Ouders en de geaccrediteerde trainingen van Villa Pinedo, leert je kijken door de ogen van een kind van gescheiden ouders. Hoewel de workshop zich primair richt op ouders, biedt het ook veel (nieuwe) inzichten voor professionals door de filmpjes van interviews met jongeren van Villa Pinedo. Met deze inzichten in de ervaringen van kinderen zal je je als professional gesterkt voelen in het opkomen voor de belangen van kinderen. Je weet dan beter waar ze behoefte aan hebben, hoe je er voor ze kunt zijn, maar ook hoe je bepaalde zaken goed en duidelijk aan ouders kunt uitleggen om zo een nieuwe stap in het proces te zetten.

 

Daarnaast is de online workshop één van de tools van Villa Pinedo; een tool om ouders wakker te schudden. Door ouders te adviseren deel te nemen aan deze workshop leren zij over de gevolgen van de scheiding voor hun kind(eren) en hoe zij kunnen de scheiding zo goed mogelijk kunnen laten verlopen om zo de negatieve impact zo veel mogelijk te beperken. Professionals kunnen de workshop aanraden aan ouders, maar het ook verplicht stellen door het mee te geven als aanvullend onderdeel van het scheidingsproces.

 

Zie deze pagina voor meer informatie over de online workshop