Meer dan een dierentuin

Villa Pinedo
15 dec 2016

Vorige week was ik in de dierentuin. Niet zo bijzonder zou je zeggen, maar voor mij echter wel. En niet alleen omdat er Zuid-Afrikaanse herten en Canadese ijsberen liepen. De dieren waren prachtig, maar er was nog iets dat véél mooier was.

Mijn ouders zijn al negen jaar gescheiden. In die negen jaar is er veel gebeurd, aan beide kanten. In de afgelopen jaren hebben liefdevolle momenten zich afgewisseld met eenzame momenten. Niet dat dat erg is, want hoe cliché het ook is; op de dieptepunten weet je hoe fijn de hoogtepunten zijn. En een zo’n hoogtepuntje deel ik graag met jullie.

Ik was in de dierentuin om de liefde te vieren met mijn liefde. Om de liefde te vieren tussen de weer opgebouwde relatie met mijn moeder en haar vriend. Om de liefde te vieren met mijn zusje en haar kleine én… om samen met mijn opa en oma onze liefde met elkaar te vieren. Als dat geen prachtig gevoel is!
Dit gezamenlijke uitje was meer dan alleen naar de dierentuin gaan. Meer dan kamelen en ijsberen en gezelligheid en bijpraten. Dit uitje bewees mij dat liefde met de tijd sterker wordt als je erin gelooft.
Mijn advies is dan ook om elke situatie tijd en ruimte te geven. De tijd heelt alles, ook als dat negen jaar duurt. Geloof mij, het is het waard!

Kelsey, 25