#jehoefthetnietalleentedoen – verhaal van Roy

Villa Pinedo
28 mei 2021

“Door de scheiding van mijn ouders heb ik geleerd om meer van de momenten samen met mijn ouders te genieten. Ook al zijn ze soms kort, ze zijn heel erg waardevol.”

Eén van mijn ouders heel erg missen

We kennen het allemaal. Onze ouders gaan scheiden en ineens zie je één van je ouders niet meer zo vaak. Of in ieder geval niet meer zo vaak als je gewend bent, eerst zag je ze namelijk iedere dag. Nu is alles anders en mis je de dagelijkse dingen die je normaal met ze zou doen. Je kijkt dan zo ontzettend uit naar het weekend, omdat je dan eindelijk je vader weer gaat zien en leuke dingen met hem kan doen! Of je kijkt er juist naar uit om je moeder op te zoeken bij haar nieuwe vriend, omdat ze zo ver weg is gaan wonen. Het ene moment hebben we de grootste lol met ze en het andere moment moeten we ze weer heel erg missen. 

Mijn ouders zijn al gescheiden toen ik zelf één jaar oud was. Je zou zeggen dat ik er aan gewend ben dus. En dat is eigenlijk ook wel zo. Alleen toch vond ik het een hele lange tijd super vervelend dat ik mijn vader niet zo vaak zag.

Ik miste hem. En als ik dan bij hem was in het weekend, was ik eigenlijk alweer aan het piekeren over dat het al bijna maandag was… Ik was dus niet echt aan het genieten van het moment dat we wél samen hadden.

Ik genoot steeds meer van de momenten die we wél samen hadden

Door de jaren heen is dat gelukkig steeds meer geworden. Ik kon steeds meer genieten van de leuke dingen die we deden, de vakanties die we hadden, de dagjes uit en vooral ook gewoon de normale dingen thuis zoals samen een film kijken, eten koken, een rondje rijden of gewoon even samen boodschappen doen. Niet alleen met mijn vader, maar ook met mijn (half)broers en (half)zussen. Alles is dan opeens zo veel leuker. Mijn herinneringen werden vrolijker en alles kreeg veel meer betekenis!

Heb jij soms ook het gevoel dat de momenten met je ouders, broers of zussen te kort zijn? Probeer eens even stil te staan bij de momenten die je wel samen hebt! Maak een mooie foto, zodat je voor altijd een herinnering hebt aan dat mooie moment! Kijk om je heen en geniet van de mensen om je heen die zo lief voor je zijn en die zoveel van je houden. Net zoals jij er voor je familie bent, zijn zij er ook voor jou! Je hoeft het niet alleen te doen. 

Roy (24 jaar)

Lees ook het verhaal van Sara in de serie #jehoefhetnietalleentedoen.