Tip voor ouders: Blijf bij elkaar in de buurt

Villa Pinedo
04 aug 2015

Ouders, als je kiest voor co-ouderschap, zorg dan dat je dicht bij elkaar woont. Het liefst op loopafstand! Dat zorgt ervoor dat je als kind veel minder last hebt van de ‘verhuizing’ iedere week. Ik heb nooit problemen gehad met het co-ouderschap toen ik klein was. Mijn ouders woonden namelijk lekker dicht bij elkaar en het maakte me allemaal niet zo veel uit of ik nou bij papa was of bij mama. Totdat mijn vader ging verhuizen, toen was er opeens 20 minuten (auto)rijafstand tussen mijn ouders! Ik zat in groep 8 en ik moest wel 45 minuten fietsen om naar school te gaan, om mijn moeder te zien, om bij mijn vrienden te komen. Er kwam een enorme kloof tussen mijn leven bij mijn vader en dat bij mijn moeder. Opeens was het co-ouderschap niet meer zo ideaal…

Dus ouders, ga als het even kan niet te ver bij elkaar vandaan wonen!

Kiki (19)