Geen contact

05 sep 2012

Danielle & Coco zijn (mail)vriendinnen en allebei kind van gescheiden ouders. Danielle (19) zit midden in een heftige (vecht)scheiding, waar zij en haar drie zussen flink last van hebben. Coco (19) heeft al twee scheidingen meegemaakt en hierdoor haar vader al bijna twee jaar niet gezien.

Hi Danielle,

Fijn dat het weer iets rustiger is op het ‘scheidingsfront’. Maar de gevolgen blijven heftig!

Wist je dat ik nu al anderhalf jaar geen contact meer heb met mijn vader na 2 jaar lang drama en ruzie? Ik ben tevreden met mijn keus om afstand te nemen maar ben daarnaast ook heel boos, verdrietig en teleurgesteld. Het zijn de kleine dingen.. Ik heb gister een kamer gevonden in Utrecht waar ik binnenkort ga wonen. Dat hij dit soort dingen niet mee krijgt vindt ik zo erg, omdat ik weet dat dat nooit meer ingehaald kan worden. Dat wat hij mist zal altijd een gemis blijven. Terwijl dit juist de belangrijke jaren zijn waarin er zó veel verandert! Hoe gaat het contact met jouw ouders? Spreek je ze beiden nog genoeg?

Tot snel,

X Coco

—————————————————————————————————————————————————

Hi Coco,

Jeetje, de beslissing om je vader niet meer te zien is heftig! Ik vind het heel knap dat je deze beslissing hebt genomen. Je werd niet gelukkig van hem. Toch blijft het een ingrijpende keuze. Alle ontwikkelingen die je nu hebt, zoals die nieuwe kamer in Utrecht, zal hij missen. Maar het is jouw leven en misschien moet je soms meer aan jezelf denken. Ik hoop dat je beseft dat je geweldig bent en ik heel blij ben dat je mijn vriendin bent.

De band met mijn vader is nog altijd beter dan elkaar helemaal niet meer zien. Maar ik heb soms hetzelfde gevoel als jij…dat hij belangrijke momenten niet meekrijgt. Hij weet bijvoorbeeld niet eens dat ik laatst mijn Propedeuse in ontvangst heb genomen. Verder heeft mijn moeder een tijd geleden een schouderoperatie gehad waardoor ze bijna niets meer kon. Ik heb toen het hele huishouden gerund. Nooit geweten dat het huishouden van vijf mensen zoveel werk is! Dat mijn vader niet zag hoe hard ik mijn best toen deed om mijn hoofd boven water te houden doet mij pijn.

Heel veel succes met je nieuwe kamer. Als je hulp nodig hebt met verhuizen, dan hoor ik het graag en we spreken elkaar snel weer!

Xx Danielle