Ergernissen top-5: #3 Sarcasme

Villa Pinedo
18 aug 2016

Laatst was er zo’n moment waarop ik weer eens dacht: ‘Moet dat nou?’ Als kind van gescheiden ouders zijn er bepaalde ergernissen waar je ouders soms voor zorgen. Je weet ongetwijfeld wat ik bedoel. Schreeuwen over de telefoon, discussies over geld, vage vragen over de andere ouder.. Ik heb een top 5 gemaakt van ergernissen die in mijn ogen het vervelendst zijn. Hopelijk zijn alle gescheiden vaders en moeders bereid om deze top 5 even door te nemen. Wie weet kom je tot ander inzicht! Vandaag #3: ‘sarcasme’.

Misschien dat velen van jullie nog denken: Huh, sarcasme? Ja, sarcasme. Je kent het echt wel. Je hebt net een hele leuke dag achter de rug bij je vader, maar als je thuiskomt voelt dat helemaal niet meer zo leuk. ‘Was het leuk?’ vraagt je moeder. Het komt dan wel eens voor dat je moeder op een sarcastische manier zegt: ‘Oh, goed zo.’ Of dat ze zich eigenlijk afvraagt of het dan niet leuker is bij je vader, en waarom dan wel niet.

Dit gebeurt misschien niet zo vaak, maar het kan wel heel vervelend zijn voor het kind. Ook al hebben sommige ouders ontzettende ruzie en gunnen ze elkaar bijna niets meer, wij kinderen hebben daar niets mee te maken. Wat onze ouders ook gedaan of gezegd hebben; het blijven onze ouders. En met allebei willen we het gewoon gezellig hebben!

Yannick (22)