Skip to content

Nooit meer op vakantie als gezin

nadine
30 jul 2015

Vorige maand ging ik samen met een vriendin op vakantie naar Budapest. Wow, wat een stad! Tijdens een van onze vele kletsmomentjes kwamen we op het onderwerp ‘vakantie met je ouders’. We bespraken hoe we vroeger altijd op vakantie gingen met onze ouders en dat we dat absoluut niet meer wilden tijdens onze tienerjaren. Toen wilden we vooral feesten met vrienden en vriendinnen in Spanje. Nu zijn we op een leeftijd dat we het eigenlijk wel weer leuk vinden om weg te gaan met onze ouders. Mijn vriendin was net nog een weekendje weggeweest met haar ouders, zus en aanhang, en dat was erg gezellig geweest. Op dat moment realiseerde ik me dat ik nooit meer met mijn ouders op vakantie zal gaan. Nooit meer. Ja, misschien alleen met mijn moeder of alleen met mijn vader. In ieder geval niet meer samen, met z’n viertjes, zoals vroeger. Die realisatie kwam even hard aan.

Gelukkig kan ik met mijn vriendinnetje alles bespreken. Ook de minder leuke kanten van het leven. Samen lachen, samen huilen. We hebben supergezellige vakanties samen. Zo gezellig, dat ik de nare thuissituatie weer eventjes helemaal vergeet.

Nadine Jamin (26)