De nieuwe vriendin van mijn vader

07 sep 2012

Vrijwel meteen na de scheiding kreeg mijn vader een nieuwe vriendin, Melaney. En daar had ik in het begin echt een hekel aan!

Ik dacht dat zij mijn vader wilde inpikken. En ik vond het raar dat hij meteen een nieuwe vriendin kreeg, terwijl mijn ouders net uit elkaar waren! Miste hij mijn moeder dan niet en was hij er niet verdrietig om? Ik wilde mijn vader en Melaney daarom een half jaar niet zien. Uiteindelijk heb ik haar wel leren kennen. Ik ben toch naar mijn vader gegaan en heb haar ontmoet. Het was moeilijk omdat ik niet wist wat ik moest zeggen, maar ik denk dat het voor haar ook moeilijk was. Uiteindelijk hebben we een gesprek gehad en heb ik haar een kans gegeven.

Vrouwenproblemen
Ik vind Melaney een aardige vrouw en kan met veel problemen bij haar terecht. Vooral met vrouwen problemen, waarmee je niet snel naar je vader gaat. Dat soort dingen kan ik goed met Melaney bespreken en ze helpt me dan echt! Ze verteld ook niets tegen mijn vader als ik dat niet wil.

Nieuwe familie, nieuw thuis
Melaney heeft twee kinderen die wat ouder zijn dan ik. Ik kan het nu goed met hun vinden. Mijn ouders hadden afgesproken dat ik om de week, in het weekend naar mijn vader zou gaan. In het begin vond ik het echter wel moeilijk. Een ander huis, waar zij allang wonen en ik ineens kom binnenvallen. Dit is een lange tijd moeilijk gebleven. Zij hadden allemaal een eigen kamer met hun eigen spullen. Ik moest ieder weekend alles meenemen en daardoor voelt het toch niet echt als je eigen huis.

Mijn eigen plan trekken
Toen ik een jaar of 15 werd, vond ik het niet meer leuk om elk weekend naar mijn vader te gaan. Ik bleef liever thuis, zodat ik met vriendinnen kon afspreken en kon gaan stappen. Ik heb met mijn vader afgesproken, dat ik langs zou komen, wanneer ik dat zelf wil. Inmiddels ga ik één keer per week naar mijn vader toe. Ik heb geen vaste dag, ik bepaal zelf wanneer ik er heen ga. Hij is nog steeds bij Melaney, en ik vind haar nog steeds aardig. Ze is niet veel veranderd maar onze band is wel sterker geworden. Doordat we samen op vakantie zijn geweest en veel tijd met elkaar hebben doorgebracht.