Ik hoorde het van vriendinnetjes

07 sep 2012

Hallo, ik ben Daphne en ik ben 20 jaar. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 13 jaar was. Mijn oudere zus was 15 jaar. Gehoord heb ik het van vriendinnetjes uit de buurt.

Schokkend nieuws
Vriendinnetjes vroegen aan mij: gaan je ouders scheiden? Ik zei natuurlijk dat het niet waar was. Een paar dagen later kreeg ik van mijn ouders te horen dat het wel zo was. Ik wist dat mijn ouders vaak ruzie hadden maar dat ze gingen scheiden had ik nooit verwacht. Het kwam voor mij als een schok. Dat ik het van mijn vriendinnetjes hoorde voordat mijn ouders het hadden verteld, vond ik helemaal niet leuk.

Het moment van waarheid
Mijn moeder had avonddienst toen mijn vader het aan mij vertelde. Het enige wat ik zei was: “oh, oké”. Ik wist niet hoe ik moest reageren. Ik ben meteen naar mijn kamer gegaan. Ik had het veel fijner gevonden als mijn ouders het samen hadden verteld en als mijn zus er ook bij was geweest. Ook had ik het fijner gevonden als mijn ouders het eerst aan ons hadden verteld. Niet aan vrienden of familie. Je wil namelijk niet van een ander horen dat je ouders gaan scheiden, maar van je ouders zelf!

Gevoelens?!
Ik wist niet wat ik moest voelen. Ik was boos, maar waarom precies wist ik niet. Ik was verdrietig en bang voor wat er komen gaat. Ik wist zeker dat ik bij mijn moeder bleef wonen. Maar ik wou dat ook mijn zus bij mij bleef, niet dat zij met mijn vader mee ging. Gelukkig is zij ook bij mij gebleven. Maar wat er allemaal nog ging komen? Ik had geen flauw idee. Ik had nooit gedacht dat mijn vader meteen een nieuwe vriendin zou krijgen. Of dat mijn moeder een (intussen ex-) vriend zou krijgen die ik maar met een woord kan omschrijven: vreselijk!