Ellen (15) in

Kwaad over elkaar spreken

Hey! Mijn ouders zijn gescheiden en mijn mama spreekt altijd kwaad over papa en papa ook altijd over mama. Ik voel me daar altijd heel slecht bij. Zelf ben ik ook enig kind thuis… Weet iemand wat ik moet doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Elien
2 jaren geleden

Lieve Ellen, Wat goed dat je ons forum hebt gevonden. Welkom. Ik herken wel een beetje wat jij beschrijft en voelt. Net na de scheiding praatte mijn ouders ook slecht over elkaar. Ik voelde mij daar ook heel slecht bij. Ik zie mijn ouders allebei heel graag en wou geen kant kiezen. Omdat ik niet goed over mijn gevoelens kan praatte maar het wel aan mijn ouders wou laten weten hoe ik me voelde schreef ik het op. Ik schreef een brief voor mijn ouders. Alles wat in mijn hoofd zat, hoe ik me voelde, wat ik nodig had. Ik… Lees verder »

Robbert
3 jaren geleden

Dag Ellen, Fijn dat jij je vraag stelt op het Forum en hopelijk kunnen wij je tips geven over jouw situatie. Ik snap heel goed hoe jij je voelt, want mijn moeder sprak ook altijd negatief over mijn vader en vergeleek mij ook vaak met hem. In het begin durfde ik er niks over te zeggen, want tja het is toch jouw moeder en toch jouw vader. Op een gegeven moment vond ik het te ver gaan en heb ik tegen haar gezegd dat ik het niet fijn vind als zij gemene dingen zij over mijn vader. Het vergt flink… Lees verder »

Sangita
3 jaren geleden

Lieve Ellen, Wat vervelend om te lezen dat je ouders vervelende dingen zeggen over elkaar en dat jij je daar zo slecht door voelt. Ik kan mij heel goed voorstellen dat dit geen fijne situatie is. Toen mijn ouders gingen scheiden hadden ze ook geen goed woord meer over elkaar te zeggen. Nu, jaren later, spreken ze elkaar niet meer. Tijdens de scheiding van mijn ouders waren er vooral veel ruzies en werden daarin vervelende uitspraken gedaan naar elkaar toe. Als ik bij mijn moeder was sprak ik niet over mijn vader en bij mijn vader ging ik er ook… Lees verder »

Maartje
3 jaren geleden

Hee Ellen! Wat goed dat je hulp zoekt via VillaPinedo. Ik herken me zo zo zo goed in jouw verhaal! Mijn ouders kunnen dat ook doen. Ik vind het zo vervelend, dus ik begrijp je heel goed! Wat ik dan altijd zeg tegen mijn moeder of vader, is dat ze het hebben over mijn vader/moeder. Dat ik begrijp dat ze boos zijn ope elkaar (wat de reden ook mag zijn), maar dat ik als kind daar niets mee te maken heb en het dus ook niet hoef te horen. Ik vertelde ze hoe het mij liet voelen. Ik legde uit… Lees verder »

Ellen
3 jaren geleden
Reply to  Maartje

Hey Maartje! Bedankt voor je reactie! Dit heeft me zeker geholpen!
Liefs Ellen