Anoniem (15 jaar) in

Paniekzender

ik moet over twee dagen naar de rechter om te praten over mijn keuze in woonsituatie/ co ouderschap. Ik ben nu om de twee weken van vrijdag op zondag avond bij mijn vader. Ik kan niet meer goed opschieten met mijn vader sinds dat ik 8 jaar ben. We lijken heel veel op elkaar, daardoor straft mijn vader altijd alle slechte eigenschappen van mij die hij ziet af. Als mijn zus iets doet wordt hij niet boos , en bij mij kan hij ineens uitflippen. Ik voel me altijd al ongelijk en oneerlijk behandeld. Nadat mijn vader op een dag niet meer thuis kwam en reageerde nergens meer op. Hij zat bij wat nu zijn vriendin is. Mijn ouders zeiden dat ze elkaar nog een kans zouden geven, maar een maand later had mijn vader dus die nieuwe relatie. Ik heb voor mijn gevoel niet genoeg tijd gekregen om aan haar te wennen, en als we bij mijn vader zijn loop ik voor hun beiden op mijn tenen. Het is daarna tussen mijn vader en mij weer een tijd goed gegaan, maar nu gaat het weer een stuk slechter.

Dus ik heb nu bij de rechter twee keuzes die ik kan maken;
1 ik zeg dat ik de weekenden ok vind en maak mensen blij zodat ze niet moeilijk voor mij hoeven te doen. (vooral mijn moeder vrije tijd gunnen met haar nieuwe vriend)

2 ik kies voor mezelf en minimaliseer het contact met mijn vader.

Ik heb het heel zwaar met deze keuze, want ik ben bang dat mijn zus en mijn vader en zijn vriendin het aanstellerij vinden. Terwijl, hij weer niet eens dat deze keuze er is, omdat hij niet naar me luistert. Hij vindt dat het allemaal ok gaat, want ik laat niks meer merken. Dus het voelt ook als een geheim tegenover hem. Ik heb een jaar eerder het contact proberen te verbreken, maar hij heeft zichzelf het weekend erna toch weer zo weten te draaien dat ik weer een heel weekend bij hem moest zijn…
Ik weet niet meer wat ik moet doen, ik heb twee proefwerken morgen, maar ik kan me niet meer concentreren, ik heb nu steeds een soort paniekzender wat me alsmaar bezig houdt.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Amber
Amber
8 jaren geleden

hoi, ten eerste wilde ik even zeggen dat ik het onwijs kan vind dat je naar de rechter bent gestapt! ik heb precies het zelfde meegemaakt! mijn vader was zo boos op me, alles wat ik dee was niet goed. terwijl mijn zusje alle aandacht kreeg en nooit straf kreeg. ik heb er ook overnagedacht om die keuze te maken…. maar ik vind het nog steeds moelijk. wat ik zou doen is om voor jezelf te kiezen. als het weer wat beter tussen jou en je vader gaat kun je altijd nog naar hem toe. ik denk dat je nu… Lees verder »

Dara
Dara
8 jaren geleden

Allereerst moet er echt gezegd worden dat jij je niet aanstelt. Het is heel belangrijk dat jij je in je eigen huis veilig voelt, en rust hebt daar. Dat jij niet jezelf kan zijn bij je vader, dat je constant op moet passen, en dat hij jou het gevoel geeft dat jij fout bent; dat is allemaal niet okay. Het lastige is natuurlijk dat je vader dit niet helemaal door heeft, maar dat betekent niet dat jij hem moet gaan beschermen. Eigenlijk horen je ouders jouw te beschermen, en ervoor te zorgen dat jij de mogelijkheid hebt om gelukkig te… Lees verder »