Laura (15 jaar) in

Eetstoornis

Mijn ouders zijn 2,5 jaar gescheiden en ik dacht altijd dat ik het een plekje heb kunnen geven.. Maar helaas. Ik heb doordat mijn ouders alleen maar problemen met elkaar hadden en ik alles moest regelen voor hun, het niet goed kunnen verwerken, daardoor is er nu bij mij een eetstoornis vastgesteld. Ik ben daar nu hard mee aan het werk dat ik weer gewoon normaal kan leven, en me ouders hadden beloofd dat ze mij samen zouden steunen en mij niet meer met hun problemen zouden lastig vallen. Alleen ze doen dus precies het tegenovergestelde, me moeder kiest voor haar vriend en is dus nooit meer thuis en als ze thuis is hebben we alleen maar ruzie over de stomste dingen. Me vader doet aardig z’n best maar wilt niet over m’n eetprobleem praten.
Ik merk dat doordit alles me leven soort van op z’n kop staat, ik eet minder, ik merk dat ik te weinig energie heb om een dag door te kunnen komen. Ik wil me moeder niet meer zien.. Weet iemand een oplossing? Alsjeblieft..

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Dara
Dara
8 jaren geleden

Beste Laura, Wat ontzettend heftig! Ten eerste wil ik zeggen dat je geen schuld bij jezelf neer moet leggen. Van hoe je hier schrijft lijk je dit al wel goed door te hebben, maar ik vind het nog steeds belangrijk om te zeggen. Vooral met dit soort problemen is het namelijk niet ongewoon dat mensen zichzelf de schuld geven, met de redenering dat ze niet sterk genoeg waren om zulke problemen (eetstoornis) te weerstaan. Het feit dat jij door blijft gaan, en blijft proberen maakt jou sterk, vergeet dat niet. Ook al gaat het weer mis, ook al val je… Lees verder »

Isabel
Isabel
8 jaren geleden

Hi Laura, Dankjewel voor je berichtje! Ik vind het heel vervelend om je verhaal te lezen. Je hoort vaker dat kinderen van gescheiden ouders een eetprobleem, of iets anders ontwikkelen. Zelf heb ik hier geen ervaring mee, maar uit mijn omgeving weet ik wel dat het bij iemand anders is gebeurd. Eigenlijk is het helemaal niet zo gek, want jij hebt een manier gevonden waarop je zelf invloed kan hebben. Ik vind het dan ook hartstikke knap dat jij hard aan het werk bent om je eetstoornis te verslaan. Natuurlijk is het daarbij van belang dat jij gesteund wordt door… Lees verder »