lieke (16 jaar) in

Een kind ziet alles

hallo ouders,
ik ben een kind van gescheiden ouders. en mijn ouders kunnen na de scheiding niet meer door één deur. ik heb de scheiding niet aan zien komen maar om te zien hoe volwassen mensen met elkaar omgaan doet pijn. ik zou willen dat mijn ouders gewoon als volwassen mensen met elkaar om zouden gaan in plaats van elkaar continu verbeteren en afkatten. het is niet zo dat jullie nooit boos op elkaar mogen zijn maar als je nog geen goed woord over elkaar kan zeggen ga je veel te ver. ook zie je als kind wat het doet met een ouder als die scheidt. je ziet het zelf misschien niet maar je kind ziet alles. je kind ziet het verdriet in de ogen,de omlaag wijzende mondhoeken en de wegdraaiende ogen als de ander wat verkeerd zegt. je probeert het te verbergen maar je kind ziet het of het nou jong/oud, groot/klein een jongen of een meisje is. het kind ziet altijd hetgene wat in zijn of haar vaders/moeders gedachten omgaat. en het is ook niet zo dat je je gevoelens moet opkroppen, je moet er wat aan doen ‘zoek hulp’ word er dan gezegd maar dit is ook vaak het eigen beeld van iemand. ‘ik heb geen hulp nodig’ ‘hulp is voor mensen met een stoornis’. ja, maar de mensen die dat zeggen zijn de hulp het meest nodig. en als je eenmaal hulp hebt gezocht laat dit dan zien aan je kinderen, laat je kind weten dat je er wat aan doet en dat het allemaal weer goed komt. ik wil je bedanken als je dit gelezen hebt en zou het ook op prijs stellen als je in de reacties vermeld wat je voelt nu je dit gelezen hebt. ik hoop dat je er wat mee gaat doen als je dit herkent.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Aron
Aron
8 jaren geleden

Hallo Lieke,
Wat een mooi bericht zeg! Ik ben het helemaal met je eens! Jouw advies is een heel goed advies voor alle gescheiden ouders.
Jouw ouders mogen trots op jou zijn dat je zo’n wijs advies hebt geschreven!
Groetjes van Aron

Marsha
Marsha
8 jaren geleden

Hi Lieke,
We hebben je bericht gedeeld op Facebook. Kijk wat veel reacties 😉
https://www.facebook.com/VillaPinedo
Groetjes Marsha

Jeanne
Jeanne
8 jaren geleden

Beste Lieke, Als gescheiden moeder ben ik me er heel erg van bewust wat ik zeg en doe. Ik praat niet negatief over de papa van mijn kindjes, echter, zij vertellen mij dat hij dat wel over mij doet.. In het begin was het erg moeilijk, ik ben ook maar een mens. Had veel verdriet en heb dat ook laten zien aan mijn kindjes. Ik denk dat dat ook wel mag. We zijn nu 4 jaar verder en het verdriet is er niet meer. Wel onbegrip omdat de papa niet met mij wil communiceren. Voor de kinderen is dát juist… Lees verder »

Yannick
Yannick
8 jaren geleden

Zo, Lieke.

Bam. Wat een wake-up call. Echt een berichtje vanuit je eigen emotie, vanuit je eigen ervaring. Heel sterk en oprecht, dankjewel!

Laten we hopen dat veel ouders dit zien en in de spiegel blijven kijken. Iedereen maakt fouten en er speelt vaak oud zeer tijdens een scheiding, maar het gaat inderdaad te ver als er geen goed woord meer over is voor de ander. Als er continu met scheve ogen wordt gekeken en het kind er zo erg mee wordt opgescheept.

Dankjewel voor de boodschap Lieke, complimenten! 😉

Yannick