anoniem (14 jaar) in

Droom volgen

ik kreeg de mogelijkheid om een dansopleiding te volgen (ver van huis) hoewel ik het heel graag wil en eigenlijk meteen zou doen omdat ik liever daar ben dan thuis zit ik met een probleem, natuurlijk ga ik vrienden missen maar hoe moet dat met mijn ouders ik heb vaak ruzie maar verslecht de band dan niet meer? ze zijn gescheiden mijn vader spreek ik nauwelijks meer, maar hij zal het nooit goedkeuren? wat doen? mijn droom volgen of niet?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
feline
feline
8 jaren geleden

He Anoniempje, wat gaaf dat je de kans krijgt om een dansopleiding te gaan volgens. ik begrijp dat het een dillemma is om de keuze te maken. het is niet zomaar iets, om ver weg te gaan wonen op jou leeftijd. Praat er daarom inderdaad goed met je ouders over. Misschien eerst met je moeder, dan kan je haar ook uitleggen hoe je je voelt over hun ruzie en dat je bang bent wat je vader van het idee gaat zeggen. Misschien is het ook een idee om met een neutraak iemand, een tante, buurvrouw, leraar? over de scheiding van… Lees verder »

Dara
Dara
8 jaren geleden

Dat is inderdaad een lastige keuze om te maken, maar ik zou toch zeggen dat je je droom moet volgen. Praat er natuurlijk wel over met je ouders, vooral hoe jullie dit zouden regelen in alle aspecten (financieel, maar ook qua contact). Het is sowieso niet jouw verantwoordelijkheid om voor het geluk van je ouders te zorgen. En wat zij ook vinden, zij willen ook boven alles dat jij gelukkig bent. Dus als jij zeker weet dat dit jouw droom is, en dit jouw gelukkig maakt, ga er dan voor. Ook al ben je ver van huis, je kan dan… Lees verder »