limei (12 jaar) in

Ik wil niet kwetsen

hoi ik ben limei
ik kon wel merken dat er iets ging gebeuren in het leuke gezinnetje, toen mijn vader jarig was en mijn moeder en ik hem wakker hadden gezongen en een luxe ontbijt ging hij naar de sportschool, op zijn verjaardag! mijn moeder en ik hadden het dan gezzelig gemaakt maar toch.
maar toen mijn ouder vertelde dat ze gingen scheiden reageerde ik heel kalm maar ik dacht gewoon KUT! ze zijn nu allebei gelukkig maar ik NIET ik knal van de zorgen en kan nergens heen met mijn zorgen, ik het niet aa hun vertellen want ik ben bang ze te kwetsen
HELP!
wat akn ik doen
groetjes wanhopige limei

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
limei
limei
9 jaren geleden

hoi,
ik vond het altijd zielig voor mama want mama heeft veel meer gehuild met mij erbij en papa nog nooit, maar nu ik papa zijn verhaal heb gehoord bekijk ik het ook van een andere kant.
BEDANKT DAT JULLIE ME WILLEN HELPEN
GROETJES LIMEI

limei
limei
9 jaren geleden

hoi Dara en Isabel, ik heb aan mijn vader gevraagd waarom hij bij miijn moeder weg ging, hij zei dat hij niet meer van mama hield en hij dingen in en om het huis niet meer leuk vond en hij veel met pyschologen heb gepraat en toen had hij besloten ergens anders gaan wonen. Mijn moeder en ik hadden toen mijn moeder haar vriend had gevonden en bij hem in huis gingen wonen hebben wij vaak gepraat en toen vertelde mama dit: mijn vader zijn beste vriend die hebben 3 dochters en 1 daarvan mijn leeftijd, we zien elkaar heel… Lees verder »

Dara
Dara
9 jaren geleden

Hoi Limei, Wat een gedoe allemaal. Ik heb zelf de scheiding van mijn ouders niet meegemaakt, mar jouw frustraties snap en ken ik wel. Mijn tip hierin is vooral om te praten met de vertrouwenspersoon op school. Dit is iemand die er alleen is voor jou en dus niet partijdig is in de situatie tussen je ouders. Bovendien kunnen ze vaak helpen, al is het alleen dat je je verhaal en je gevoelens kwijt kan. Ook zijn ze onder een soort eed dat ze niemand vertellen wat jij allemaal gezegd hebt. Ik heb zelf op jouw leeftijd regelmatige gesprekken gehad… Lees verder »

Isabel
Isabel
9 jaren geleden

Hoi Limei, Sorry voor mijn late reactie! Hoewel ik bij mijn moeder ben blijven wonen na de scheiding, kan ik me goed voorstellen dat het lastig is om steeds aan te moeten geven aan je vriendinnen bij wie jij bent. Misschien kun je samen met je vriendinnetjes een manier bedenken waardoor zij makkelijker kunnen onthouden bij wie jij die week bent? Dat ze vragen waar je bent, is wel een heel mooi teken natuurlijk, deze kinderen willen graag contact met jou, en daarvoor is het natuurlijk wel handig om te weten waar je bent. Dus hoewel het niet heel prettig… Lees verder »

liedje grasparkietje
liedje grasparkietje
9 jaren geleden

mijn nieuwe naam is nu: liedje grasparkietje
niet dat je denk wie is dat nou als ik verder ga mery on gesprek
groet Liedjegrasparkietje

liedje grasparkietje( dat ben ik Limei) (dat is mijn bijnaam op school)
liedje grasparkietje( dat ben ik Limei) (dat is mijn bijnaam op school)
9 jaren geleden

hoi Isabel
mijn moeder zei vroeger dat ik mss naar zon vrouwtje moest die dan met me ging praten en dan zei ik: als ik naar dat vrouw moet ga ik helemaal niks zeggen!
maar nu zit ik er soms over te twijfelen maar ik durf het niet te zeggen tegen mama en al helemaal niet tegen mijn vriendinnnen ik denk dat ze me gaan uitlachen
groetjes Limei

limei
limei
9 jaren geleden

hoi Isabel ik woon nu om de week dan bij mijn moeder en de volgende week weer bij mijn vader, ik vind het ook stom als kinderen zeggen: bij wie ben je!? ik weet het zij kunnen het ook niet weten dat ik dat stom vindt maar toch. Ze hebben nu allebei een vriend/vriendin gevonden en mijn moeder en mijn stiefvader hebbben ook al een kindje gekregen en nu is mama weer in verwachting, bij papa gaat het ook wel goed maar om eerlijk te zijn vind ik die vriendin van papa niet zo heel aardig, ze hebben soms echt… Lees verder »

limei
limei
9 jaren geleden

hartstikke bedankt Isabel!

Isabel
Isabel
9 jaren geleden

Lieve Limei, Wat hadden jij en je moeder een leuke verrassing voor je vader toen hij jarig was zeg! Jammer dat hij daarna naar de sportschool ging, je zou denken die croissantjes eraf sporten kan een andere keer ook wel weer toch? Ik vind in ieder geval dat jullie het leuk hebben uitgevoerd! Wat jij zegt is helemaal waar, je ouders kiezen voor de scheiding en jij moet je er maar naar schikken. Dat is helemaal niet leuk, dat is helaas hartstikke oneerlijk. Dat je aangeeft dat je zorgen hebt is helemaal niet gek, maar het is wel van belang… Lees verder »