anoniempje (12 jaar) in

Ruzie

Ik heb nooit ruzie met mijn vader. Met mijn moeder heb ik altijd ruzie!

Iemand tips?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Skylar
Skylar
9 jaren geleden

Hey Anoniempje, je kunt inderdaad beter meer informatie geven want dan kunnen er betere tips gegeven worden. En Emma heeft gelijk, dat tellen helpt echt. Wat ook helpt is erover praten. Daar kun je heel bang voor zijn. Meestal ben je dan bang dat ze weer boos wordt. Vertel haar gewoon wat je dwars zit. Durf je het echt niet? Schrijf het dan op. Op een papiertje ofzo, en dan geef je het haar. Je kunt afspraken maken en ook iets wat heel goed hielp bij ons: Een bel. Elke keer als je ruzie hebt en er gebeurt iets wat… Lees verder »

anoniempje
anoniempje
9 jaren geleden

bedankt voor de tips maar zo’n moeder dochter dagje gaat er denk ik niet in zitten aangezien we thuis met 5 kinderen zijn waaronder 3 meiden!!

Emma
Emma
9 jaren geleden

Hoi Anoniempje! Dank je voor je berichtje. Ik had vroeger ook altijd ruzie met mijn moeder (ze was erg opdringerig en vond altijd dat ik dingen verkeerd deed) en wij schreeuwden altijd heel veel tegen elkaar. Wat mij hielp was: Als je het niet eens bent met wat ze zegt, probeer heel rustig tot tien te tellen en rustig in en uit te ademen, daar word je kalm van. Dan kun je heel rustig, uitgebreid aan haar vertellen of je het ermee eens bent of niet en waarom wel/niet. Rustig uitleg geven werkt veel beter dan maar gewoon dingen naar… Lees verder »

Isabel
Isabel
9 jaren geleden

Hey Anoniempje, Wat vervelend dat je zoveel ruzie hebt met je moeder. Ik weet natuurlijk niet waar de ruzies over gaan. Maar als ik weleens een discussie heb met mijn moeder dan is dat vooral omdat ik niet zoveel doe in het huishouden. En dat kan natuurlijk makkelijk opgelost worden door zo nu en dan eens te koken, op te ruimen, te stofzuigen en dat soort dingetjes. Je kan ook eens een mooie bos bloemen kopen voor haar, om te laten zien dat je haar waardeert. Of samen een keer een gezellige moeder-dochterdag in te plannen, lekker lunchen en helemaal… Lees verder »