Speciaal voor jouw kind

Dit is wat Villa Pinedo voor jullie kind kan betekenen.

Bij Villa Pinedo steunen kinderen elkaar

Kinderen praten - ouders luisteren, dat is waar Villa Pinedo voor staat. Het is de missie om de levens van duizenden kinderen positief te beïnvloeden en dat doet Villa Pinedo op verschillende manieren. Hieronder zie je wat Villa Pinedo voor jouw kind kan betekenen. Wijs ze hier gerust op!

shutterstock_777186259

Een Online Buddy

Voor jouw kind

Met een Buddy kan jouw kind ervaringen over de scheiding uitwisselen. Villa Pinedo heeft hiervoor een app ontwikkeld, waarin jouw kind met een speciaal geselecteerde Buddy online kan kletsen. De Buddy's zijn vrijwillige jongeren van 18 tot 26 jaar, die actief door Villa Pinedo worden getraind en begeleid. Ook zijn de vrijwilligers in het bezit van een VOG. De gesprekken tussen kind en Buddy worden door een team van psychologen en pedagogen gemonitord. Villa Pinedo koppelt een kind aan een Buddy die ongeveer dezelfde ervaringen heeft gehad in dezelfde leeftijdsfase als het kind. Zij kunnen zich dus verplaatsen in de belevingswereld van het kind.

Ouders online training

Vragen stellen

Op het forum

Op het forum kan je kind vragen over de scheiding stellen aan het Villa Pinedo Jongerenteam. Dit zijn allemaal jongeren die zelf ook gescheiden ouders hebben. Er zijn al [cat_count slug="forum-category, adviesouders, ouders, familie, rechten, woonsituatie, wft"] vragen gesteld.

shutterstock_1095517151

Open brieven

Download ze hier

Speciaal voor jouw kind hebben andere kinderen met gescheiden ouders een open brief geschreven. Deze brief kunnen zij (of jij voor je kind) downloaden voor een steuntje in de rug.

WhatsApp Image 2018-07-30 at 12.25.22

Vrijwilligerswerk

Voor je kind

Villa Pinedo bestaat uit meer dan 340 jongeren die zich inzetten voor kinderen met gescheiden ouders. Villa Pinedo is daarom continu op zoek naar jongeren die andere kinderen willen steunen op basis van hun eigen ervaringen. Er worden Chat-Buddy's, Buddy's die forumvragen beantwoorden en vloggers gezocht.

Blog

Blogs & vlogs

Door kinderen

Het Villa Pinedo jongerenteam schrijft en vlogt over hun ervaring rondom de scheiding. Deze blogs & vlogs zijn zowel fijn om te lezen voor jou als ouder als voor jouw kinderen.

Wat doen we voor jou?

Speciaal voor ouders

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Klik dan hier en wij vertellen je hoe wij er voor (bijna) gescheiden ouders zijn.