Over Marsha Pinedo

Oprichtster Villa Pinedo en kindertherapeut

Marsha Pinedo

Ik stel me graag aan je voor

Graag deel ik mijn droom met je.

De droom waarin kinderen zo lang mogelijk kind kunnen zijn. Waarin ze zo min mogelijk last hebben van de scheiding van hun ouders. Waarin alle ouders na de scheiding respectvol met elkaar omgaan.

Een droom waarin kinderen zien dat ouders -ook na een breuk- met elkaar verbonden kunnen blijven, al zijn ze los van elkaar.

Maar boven alles een droom waarin écht naar kinderen geluisterd wordt. Als je je kind centraal stelt en luistert naar wat het te zeggen heeft, verlegt de focus zich van je hoofd naar je hart. Daar kan een hele hoop leed mee worden voorkomen en daar wil ik met Villa Pinedo mee helpen.

Twitter    LinkedInWebsite Marsha

Marsha in de media

 • May 26, 2021

  Tijd voor MAX

  Marsha Pinedo en Demi Keppel, samen met Sophie Mulder auteurs van het boek ‘Je hoeft het niet alleen te doen’, zijn te gast bij Tijd voor MAX. Zij vertellen hoe dit boek, wat vol staat met illustraties van Marieke de Goeij, er voor kinderen is als hun ouders uit elkaar gaan.

 • May 26, 2021

  NPO radio 1 Spraakmakers

  Bij Spraakmakers vertelde Marsha onder andere over het Buddyprogramma van Villa Pinedo. Als je ouders bijna uit elkaar gaan, net uit elkaar zijn of al een tijdje gescheiden zijn, heb je als kind misschien behoefte om hierover te praten. Bij Villa Pinedo kan dat. Wij koppelen een kind aan een Buddy voor een luisterend oor, advies en antwoord op vragen via de MyBuddy App.

 • May 15, 2021

  Het Parool: "Het huwelijk is fucking ingewikkeld"

  Marsha Pinedo (50) gaat Villa Pinedo verlaten als directeur. “Ik geloof in de liefde,” zegt Marsha zonder spoortje ironie. “Ik voel het in me: ontzettend veel liefde. Ik heb het gevoel dat ik andere mensen eraan moet herinneren hoeveel liefde er ook in hen zit." Lees het interview hier.

 • Jul 9, 2020

  Villa Pinedo wint Appeltje van Oranje

  Koningin Máxima heeft de Appeltjes van Oranje uitgereikt aan de drie beste maatjesprojecten. Drie initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. Villa Pinedo is de winnaar van de Grote Appel geworden! Na afloop besteedden verschillende media aandacht aan de winst.

 • Jan 23, 2020

  Interview Stax & Toine op NPO Radio 1

  Na een scheiding blijven ouders vaak bij elkaar in de buurt wonen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuw onderzoek. CBS heeft onderzoek gedaan onder ruim 29.000 gescheiden ouders. Maar ouders blijven niet altijd dicht bij elkaar wonen. Marsha Pinedo vertelt hoe dit voor haar was als kind. Luister het fragment terug.

 • Jan 7, 2020

  Te gast bij Koffietijd met Buddy Demi

  In januari besluiten veel mensen te gaan scheiden en krijgen veel kinderen dus te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. Hoe ga je als ouder hier het beste mee om en hoe is dit voor de kinderen? Marsha Pinedo en Demi Keppel, Buddy bij Villa Pinedo, vertelden hier over in Koffietijd op RTL 4. 
 • Oct 7, 2019

  Op bezoek in Utopia

  Marsha was met Buddy’s Sophie, Demi en Misha te gast in het programma Utopia op SBS6 waar ze in gesprek gingen met de bewoners. Sommige hebben zelf gescheiden ouders en een aantal van hen zijn gescheiden. Het gesprek maakte allerlei emoties los. Bekijk het fragment hier terug.
 • Nov 1, 2018

  Uitgebreid interview in Margriet

  Marsha Pinedo stond al in het Stoere Vrouwen-jubileumnummer van Margriet én was onderdeel van de tentoonstelling in het Amsterdam Museum. Haar verhaal inspireert. Daarom laat Margriet haar hier wat uitgebreider aan het woord.

 • Nov 1, 2018

  Op het Museumplein in Amsterdam

  Ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan heeft Margriet 80 stoere vrouwen geselecteerd. Marsha Pinedo is hier één van en is met een grote foto te zien op het Museumplein in onze hoofdstad.  Alle 80 vrouwen zijn hier te zien.

 • Sep 14, 2018

  Op 'BNR Nieuwsradio'

  In het programma ‘Ask me anything’ op BNR Nieuwsradio, gepresenteerd door Jörgen Raymann, beantwoordde Marsha Pinedo vragen van luisteraars. Luister het hier terug.

 • Sep 14, 2018

  Op 'Radio 2'

  Marsha Pinedo was bij Gijs Staverman te gast op NPO Radio 2. Op de Dag van de Scheiding, vertelde zij over het Online-Buddyproject van Villa Pinedo. Luister hier de uitzending terug.

 • Sep 13, 2018

  Op 'Radio 1'

  Marsha vertelde over de impact van scheidingen. Om ouders bewust te maken van wat er in het hoofd en hart van kinderen met gescheiden ouders om gaat. Luister hier het fragment terug.

 • Jun 7, 2018

  In 'Haarlemmermeer Gemeente'

  "Ouders die in echtscheiding liggen en in de knel komen, kunnen zich als kinderen gedragen..." Lees hier het hele artikel.

 • Feb 3, 2018

  In 'Jeugd en Co'

  "Je spreekt je verlangens uit en het komt vanzelf goed, ooit. Dat is de boodschap van The Magic. Net als kinderen mag je vertrouwen op de magie dat dingen gebeuren, zonder dat je weet hoe het komt." Lees hier het artikel.

 • Nov 29, 2017

  In 'Wendy'

  "Wij willen gescheiden ouders leren kijken door de ogen van kinderen. Dan maak je eerder keuzes die in hun belang zijn..." Lees hier het interview.

 • Jul 12, 2017

  In 'de Groene Amsterdammer'

  "Bij een scheiding moeten ouders volgens de wet rekening houden met hun kinderen..." Lees hier het hele artikel. 

 • Jul 3, 2017

  In 'het Parool'

  "Maak van scheiden een ceremonie. Scheiden kan goed gaan, aldus Marsha Pinedo..." Lees hier het hele artikel.

 • Sep 8, 2016

  In 'De Ondernemer'

  "Kindertherapeut Marsha Pinedo wisselde vijf jaar geleden haar therapiepraktijk in..." Lees hier het hele artikel. 

 • Aug 4, 2015

  Interview met Marsha door Buddy

  "Doordat ik een scheiding in eerste instantie vanuit het kind bekijk, heb ik regelmatig moeite om het gedrag van ouders te begrijpen..." Lees hier het hele artikel. 

 • Jan 16, 2015

  In 'Blauw Bloed'

  Koningin Máxima bracht een onaangekondigd bezoek aan Villa Pinedo in Den Haag. Lees hier het artikel.

 • May 20, 2014

  In 'Goed gescheiden ouders'

  "De vrouw die Villa Pinedo oprichtte en die samen met haar team in Nederland een groot verschil aan het maken is voor en met kinderen van gescheiden ouders..." Lees hier het hele artikel. 

 • Mar 7, 2014

  In 'Leestafel'

  "Een scheiding is niet alleen voor de ouders maar ook voor een kind een rouwproces, waar allerlei reacties bij horen zoals ontkennen, boos zijn, somber zijn èn langzaam leren accepteren..." Lees hier het hele artikel. 

 • Nov 18, 2013

  In 'Nieuwe stap'

  "Eén van de tips die de jongeren geven is bijvoorbeeld: respecteer mijn DNA. “Er is niets ergers dan voelen dat je vader of moeder een hekel heeft aan de ander..." Lees hier het hele artikel. 

 • Nov 18, 2013

  In 'Verder'

  "Marsha’s drijfveer is kinderen in ondersteuning te hulp voorzien die ze anders niet krijgen. Ze wilde een plek maken waar jongeren hun ervaringen delen en ze zichzelf kunnen zijn..." Lees hier het hele interview. 

 • Sep 13, 2013

  In 'Koffietijd'

  "Ze schreef het boek 'Aan alle gescheiden ouders' vanuit haar rol als kindertherapeute, maar dus ook vanuit haar persoonlijke ervaring." Lees hier het artikel.

 • Feb 8, 2012

  In 'Moraalridders'

  "Marsha is live te bekijken tijdens een uitzending van Moraalridders..." Bekijk hier het hele interview. 

 • Feb 8, 2012

  In 'Happinez'

  "Uit elkaar gaan is vaak roerig en verwarrend. Hoe loods je kinderen door een scheiding heen als je zelf ook je houvast kwijt bent? Drie deskundigen geven advies..." Lees hier het interview  hier.