Het Online-Buddyprogramma

Meer informatie over het Buddyprogramma van Villa Pinedo

Voor kinderen met gescheiden ouders

Wat is een Buddy precies?

Als ouders bijna uit elkaar gaan, net uit elkaar zijn of al een tijdje gescheiden zijn, hebben kinderen soms behoefte om hierover te praten. Bij Villa Pinedo kan dat. Wij koppelen kinderen aan een Buddy voor een luisterend oor, advies en antwoord op vragen via de Villa Pinedo - Buddy App.

Een Buddy is een jongere met gescheiden ouders, die een training heeft gevolgd om Buddy te worden. Met een Online-Buddy binnen handbereik, kunnen kinderen en jongeren ervaringen over de scheiding uitwisselen. Ze kunnen hun Buddy via de Buddy App vertellen wat er in hun hoofd en hart omgaat.

1

Dit doet een Buddy

Voor kinderen met gescheiden ouders

Een Buddy luistert naar wat kinderen te vertellen hebben. Een Buddy oordeelt niet, dus kinderen kunnen alles appen waar ze mee zitten. Een Buddy heeft zelf ook gescheiden ouders en kan helpen met lastige vragen. Hij/zij kan zich goed in de situatie verplaatsen en advies geven. Een Buddy van Villa Pinedo is beschikbaar voor kinderen met gescheiden ouders van 10 tot en met 23 jaar.

Kinderen helpen met lastige vragen te beantwoorden
Zich in de situatie van kinderen verplaatsen en hen advies geven
Luisteren zodat kinderen hun hart kunnen luchten

Jongen (14) over zijn Buddy:

"Ze zorgt ervoor dat ik rustiger ben en niet met stomme dingen in mijn hoofd zit. Dat ik het meteen kan zeggen en alles kwijt kan wat mij dwars zit over de scheiding, en ook over andere dingen. Ik vind het fijn dat ik mijn Buddy daarvoor heb."

Download het promotiemateriaal

Er zijn verschillende middelen beschikbaar en vrij te gebruiken om aandacht te besteden aan het Buddyprogramma. Download bijvoorbeeld de toolkit met posters en flyers om deze zelf te verspreiden. 

4

Wat jij kunt doen als professional

Om zoveel mogelijk kinderen met gescheiden ouders te steunen

Het preventief ondersteunen van kinderen en gescheiden ouders voorkomt dat kleine vragen uitgroeien tot ingewikkelde problemen. In samenwerking met zorgprofessionals, gemeenten en instanties worden onze producten en diensten landelijk aangeboden. Lees verder om ons aanbod te bekijken.

3

Wijs kinderen op een Buddy

Praten via de app

Een Buddy aanvragen kan via de website, hiervoor hebben kinderen geen toestemming van hun ouders nodig. Omdat de Buddy App gekoppeld is aan het mailadres van de jongere zelf, is aanvragen voor iemand anders niet mogelijk.  

shutterstock_239822251

Bekijk de voorwaarden

van het Online-Buddyprogramma