Marina (36) in Vragen van ouders

Wat moet ik doen?

Hallo lieve kinderen,
Sinds een aantal maanden weten mijn man en ik dat we gaan scheiden. We hebben 1 zoontje van 3,5 jaar. Ik heb 2 vragen:
1: Hoe en wanneer vertellen we ons zoontje dit? Papa woont nu een paar dagen per week ergens anders (er was veel ruzie en spanning). We zeggen op advies van een jeugdwerker dat papa “Werken” is. Hij ziet hem om het weekend en ook elke donderdag de hele dag. Zeg je het pas als ik een ander huis gevonden heb? Dat kan nl nog maanden duren. En ons zoontje is nog zo klein. Ik wil niet liegen maar hem ook niet onnodige van streek maken omdat er nog geen “gevolgen” zijn nu.
2: De papa vind veel van de opvoedregels onzin of vind dat ik zeur. Voorbeeld: ik zeg tegen de papa dat hij beter de tanden van ons kindje moet poesten, want hij krijgt al een gaatje en overal bruine vlekken. De papa zegt dat ik zeur en dat hij het op zijn manier doet. Dat zegt ie over alles, maar het is niet goed voor de gezondheid van ons kindje. Hij doet hem ook geen jas aan als het buiten 9 graden is. Of: als hij moet huilen zegt hij: ophouden daarmee, huilen is voor babies jij bent een grote jongen dus stop ermee! Ik vind hem een slechte vader. Toch wil ik dat ons kindje zijn papa mag en kan zien. Maar hoe krijg ik hem zover dat hij beter voor hem zorgt? Ons kindje is nog te klein zelf te zeggen dat hij het wel of niet wil.
Ik wil geen ruzie, dus ik slik een hoop in, maar het voelt niet goed om co-ouderschap te doen. Wat moet ik nou doen?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
RomyNicki Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Romy

Hi Marina, Allereerst: wat goed dat je vraagt stelt! Ik ben een kind van gescheiden ouders, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik toen der tijd 10 jaar oud was. Ik kan dus niet voor de volle 100% vanuit mijn ervaring spreken, maar wel als kind van gescheiden ouders. Ik zal proberen enigzins duidelijk op je vragen te reageren: 1. Wat een lastige kwestie, je wilt inderdaad geen onnodige rust veroorzaken, maar liegen voelt waarschijnlijk ook niet goed. Zelf ben ik er wel van overtuigd dat je als kind, hoe jong of oud je ook bent, goed kan aanvoelen als… Lees verder »

Nicki

Beste Marina, Wat fijn dat je het forum hebt gevonden om je vragen te stellen. Ik hoop dat mijn antwoord en het antwoord van andere kinderen van gescheiden ouders/ gescheiden ouders zelf je hier wat mee kunnen helpen. Uit je eerste vraag haal ik dat jullie het als ouders het lastig vinden om aan jullie zoontje te vertellen dat jullie gaan scheiden. Scheiden is natuurlijk een heel lastig proces en het is echt moeilijk om op een passende manier aan je kind te vertellen. Als ik kijk vanuit mijn eigen ervaring, hebben mijn ouders mij ‘niet ideale’ manier verteld over… Lees verder »