Nick (33) in Vragen van ouders

Wat is raadzaam om te doen?

Beste lezers,

mijn ex en ik hebben een meningsverschil waar we niet uit komen. Mijn weekend begint volgens het huidige ouderschapsplan op zaterdag ochtend om 8.30 uur. Ik heb haar gevraagd of de kinderen op vrijdagavond om 18.00 uur al mogen komen. Dit was in eerste instantie mondeling akkoord, echter wil ze het nieuwe ouderschapsplan nu niet tekenen met alle gevolgen van dien. Wat is raadzaam om te doen? Nogmaals in gesprek gaan, mediator betrekken? De verdeling is nu zo dat zij 65% van de tijd de kinderen heeft. Ik wil graag een meer evenredige verdeling door de vrijdag avond toe te voegen en met name om zo een volledig weekend te hebben met de kinderen (van vrijdag 18.00 uur tot en met maandag 8.30 uur)

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ZaraGerjan Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Zara

Hi Nick, Wat ontzettend fijn dat je deze vraag stelt hier op het forum. Ik, als kind van gescheiden ouder, deel graag mijn ervaring met jou. Mijn ouders hebben ook meningsverschillen gehad over meerdere zaken. Dat ging over van alles. Geld, nieuwe partners, opvoeding etc. Ik werd hier (gelukkig!) niet bij betrokken maar de spanning tussen mijn ouders voelde ik wel altijd. Wanneer mijn ouders met elkaar in een ruimte waren, of wanneer ze met elkaar in gesprek gingen voelde ik mij altijd zeer ongemakkelijk en alsof er elk moment een bom kon barsten. Ik heb dit gevoel nooit gedeeld… Lees verder »

Gerjan

Hee Nick, Wat fijn dat je ons forum hebt gevonden voor je vraag. Meningsverschillen zijn altijd lastig, vooral als er geen passende oplossing voor gevonden kan worden. Dat je meer een volledig weekend wilt is begrijpelijk. Elke ouder wil zoveel mogelijk tijd met zijn/haar kind doorbrengen. Ikzelf heb geen ervaring met een ouderschapsplan of regelingen. Maar ik had het wel fijn gevonden als mijn ouders de vraag aan mij hadden gesteld. Zouden je kinderen het willen? Willen zij kunnen kiezen? De ene week wel de andere week niet? Nogmaals het gesprek aan gaan kan nooit geen kwaad lijkt mij en… Lees verder »