Jaimy (41) in Vragen van ouders

Wat is het prettigst?

Hallo allemaal.
Wat fijn dat jullie er zijn om mee te denken! Bedankt.
In juli krijg ik een nieuwe huurwoning en ga ik daar wonen en mijn dochters van 7 en 10 zijn dan wisselend bij hun vader of bij mij.
Nu is de planning dat ze vanaf dinsdag na zijn werk naar hun vader toe gaan t/m do ochtend. ( hij is altijd op woensdag vrij)
Op maandag, donderdag en vrijdag dan bij mij.
Ik vraag me af; wat is nou het prettigste voor de meiden; de weekenden afwisselen of gewoon altijd op zaterdag pas naar hun vader? Anders zijn ze op donderdag na school bij mij en gaan ze vrijdag als hun vader klaar is met werken weer naar hem toe? En in het weekend dat de meiden bij mij zijn betekent het dat ze dan pas vanaf dinsdag avond bij hem zijn. Ik kom er echt niet uit wat nou het prettigste is voor de meiden.
En in de weekenden gaan we samen naar de sporten toe en zien we elkaar en hun ook en vinden we allemaal fijn, lijkt ons alle 4.
Maar hebben jullie advies? Week op en af valt niet te doen.
Maar hoe klinkt dit voor jullie?
Fijne dag

4
Reacties

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
AnoukAnne RoosLizDieuwertje Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anouk

Beste Jaimy, Wat mooi om te lezen dat jullie samen opzoek zijn naar de allerbeste optie voor jullie kinderen. Heel mooi en liefdevol vind ik dat. Ik denk persoonlijk dat het er altijd per kind vanaf hangt wat het meest ideaal is voor hen. Zo had ik een hele andere voorkeur dan mijn broer. Maar verder is het natuurlijk ook gewoon een kwestie van wennen, welke optie er ook gekozen wordt. Ik denk dat het een voordeel is dat de kinderen nog de basisschool leeftijd hebben. Belangrijk is denk ik dat de kinderen zich betrokken voelen in de regeling. Ik… Lees verder »

Anne Roos

Hee Jaimy, wat tof dat je deze vraag stelt! Toen mijn ouders gingen scheiden was ik 15, iets ouder dan jouw dochters dus. Wel heb ik een heel vergelijkbare situatie meegemaakt. Ik was altijd maandag-woensdag bij mijn moeder en ging woensdag na school naar mijn vader, ik was dan ook het weekend bij hem. In het begin ging dit wel goed maar ik merkte na een poosje dat ik het heen- en weren helemaal zat was en bovendien ook mijn moeder soms wel wilde zien in het weekend. Dit zorgde ervoor dat de regeling een beetje uit elkaar viel en… Lees verder »

Liz

Hallo Jaimy, Goede vraag! En wat goed dat u deze vraag stelt! De regeling die mijn ouders hebben opgesteld is als volgt: elke week zijn we van maandag tm woensdag bij mijn vader en van woensdag tm vrijdag bij mijn moeder. De weekenden worden gewisseld en wanneer er gewisseld moet worden in het weekend, gebeurt dit vaak op vrijdagavond. Dat werkt voor ons het beste, omdat het weekend toch al begint op vrijdag. Wat u en uw ex-man hebben bedacht lijkt daar best veel op. Ik vind het erg goed! Daarbij is het ook fijn om te horen dat jullie… Lees verder »

Dieuwertje

Hoi Jaimy! Wat fijn dat je hier je vraag hebt kunnen stellen. Ik vind het lastig om me te bedenken wat voor je dochters het prettigst zou zijn. Het lijkt me al heel fijn voor ze dat je dit voor hun zo makkelijk mogelijk wil maken! Toen mijn ouders gingen scheiden werd er een weekregeling ingesteld, omdat teveel op en neer fietsen niet prettig was voor ons! Ik begrijp heel goed dat dit niet altijd kan, maar wat mij het fijnst lijkt is de oplossing zoeken waarbij je dochters zo lang mogelijk op een plek zijn. Wat ik vooral wil… Lees verder »