Stephan (44) in Vragen van ouders

Vertellen of inslikken?

Allereerst mijn complimenten voor deze site en de adviezen die het jeugdteam geeft. Ik ben een vader van 2 kinderen (9 en 7). Mijn ex-vrouw is in ons huwelijk 4 keer vreemd gegaan. En met de laatste man is ze verder gegaan en dus gescheiden van mij. Natuurlijk is mijn ex-vrouw ook deel van dit hele verhaal, maar ben ik toch vooral heel boos op haar nieuwe vriend, de man waarmee ze als laatste is vreemd gegaan. Want hij had gewoon weg moeten blijven bij een getrouwde vrouw met kinderen! Nu hoor ik inmiddels vaker zijn naam als de kinderen hier zijn. En dat raakt mij heel hard. Ik kan er eigenlijk niet mee omgaan. En kan dan ook nogal geïrriteerd reageren. Zo zijn er situaties dat ik ‘nee’ tegen de kinderen moet zeggen, omdat ik hem niet wil zien/tegenkomen/etc. Ik heb het gevoel dat ik mezelf daarmee in een kwaad daglicht plaats bij mijn kinderen. Want zij snappen niet waarom ik zo reageer op zaken die hem aangaan.
Toen we vertelden dat we gingen scheiden, hebben we gezegd dat het een gezamenlijk beslissing was. Dat was niet zo, maar voor de kinderen toch maar gedaan. Mijn vraag is of ik aan de kinderen kan vertellen dat mama’s vriend eigenlijk de reden is dat papa en mama niet meer samen zijn. En dat papa daarom heel boos is op hem. En dat ik het daarom niet fijn vind dat er veel over hem gesproken wordt. En dat ik daarom dus wel eens ‘nee’ zeg op dingen. Zodat ze mijn reacties kunnen begrijpen. Of moet ik het voor de kinderen ‘inslikken’ en proberen ermee om te gaan

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ElisabethAmber Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Elisabeth

Hallo Stephan, bedankt voor jouw vraag en jouw verhaal op dit forum. Ik ga jouw vraag proberen te beantwoorden vanuit mijn eigen ervaring. Mijn ouders zijn wegens anders redenen uit elkaar gegaan, maar achteraf gezien had mijn vader toch wel opvallend snel een nieuwe vriendin (lees: na 2 weken). Mijn moeder vond dit natuurlijk heel erg lastig, zeker omdat wij door de omgangsregeling haar al snel na de scheiding bij mijn vader tegenkwamen. Mijn moeder heeft ons echter nooit zaken verboden of moeilijker gemaakt omdat zij de nieuwe vriendin van mijn vader niet wilde zien of niet over haar wilde… Lees verder »

Amber

Hi Stephan! Wat goed dat je ons hier hebt gevonden op het forum bij Villa Pinedo en bedankt voor je kwetsbaarheid. Het feit dat je je bewust bent van jouw acties tegenover je kinderen en dat je je daar niet fijn bij voelt, zegt dat je een hele betrokken vader bent die het beste wilt voor zijn kinderen. Toen mijn ouders gingen scheiden toen ik twee was, kreeg mijn vader een paar jaar later een vriendin. Dat werd een nare situatie die ik beschrijf als een “assepoester” situatie. Mijn stiefmoeder manipuleerde de relatie tussen mij en mijn vader en haalde… Lees verder »