Cilla (31) in Vragen van ouders

Verhuisdilemma

Hoi hoi,
Ik zit met een verhuisdillema
Mijn ex man en ik zijn bijna 3 jaar gescheiden
Ik heb inmiddels een nieuwe partner en wij willen graag samen gaan wonen
Mijn ex man en ik hebben 2 kinderen van 9 en 5 jaar
Mijn ex man huurt een klein kamertje waar hij in leeft en slaapt en als onze kinderen bij hem zijn slapen ze met zn 3en in 1 bed niet bepaalt ideaal als je het mij vraagt
Nu is mijn idee om het huis waar ik nu in woon aan mijn ex man te geven zodat de kinderen hun eigen kamer hebben en ook contact met vriendjes en vriendinnetjes in de buurt kunnen houden als ze bij hun vader zijn
Is dit een goed idee??
Ik wil buiten de stad verhuizen en ben bang dat mijn kinderen zich niet kunnen aarden daar
Ik zou het zo fijn vinden als ze zich thuis voelen bij mij en mn vriend maar ook bij u in vader
Ik weet niet wat ik kan doen om het zo soepel mogelijk te laten verlopen
En mijn ex man weet nog niet van dit idee

Mvg cilla

2 reacties

 1. Hannah op 29 januari 2019 om 22:01

  Hallo Cilla,

  Wat goed dat je ons hebt bericht!
  Het klinkt als een idee dat komt uit een goed hart. Ik zou voordat je plannen gaat maken eerst vragen of je ex-man dit ziet zitten en of dit (financieel) haalbaar voor hem is.
  Voor de kinderen is het altijd fijn als beide huizen een veilige plek zijn, ook is het altijd fijn als er nog iets van ouds is dat hetzelfde blijft.
  Neem bijvoorbeeld ook iets van ouds mee naar je (mogelijke) toekomstige huis!
  Denk ook over de consequenties van het verhuizen naar een plek buiten de stad, kunnen zij op die manier nog wel op hun school blijven, kunnen zij hun vrienden daar blijven zien, kunnen ze makkelijk van de ene ouder naar de ander.
  En bespreek dit ook met je kinderen (natuurlijk wel eerst met je ex-man), misschien zijn zij wel heel enthousiast over een verhuizing buiten de stad met meer plek bijvoorbeeld. Vertel hun dan ook wat dit betekent voor hun school en vrienden.
  Een nieuwe plek is altijd wennen maar het betrekken van je kinderen bij het nieuwe huis maakt het wel sneller een veilige leuke plek voor hun.
  Ik ben in mijn leven tussen de 10 en 20 keer verhuist, elke keer was het wennen maar het maakte het als een stuk makkelijker als ik wist dat er veel dingen hetzelfde bleven en welke dingen veranderden.

  Ik wens je heel veel succes met de aankomende veranderingen!

  Groetjes, Hannah

 2. Gerjan op 27 januari 2019 om 12:25

  Hee Cilla, leuk dat je ons gevonden hebt voor je vraag. Wat betreft het idee. Zou eerst overleggen wat je ex man er van vindt en of het haalbaar is voor hem. Mocht dit zo zijn, betrek de kinderen overal bij en wees eerlijk, open en duidelijk over de verandering. Een verhuizing is niet niks. Probeer de verhuizing zo leuk mogelijk maken en laat ze geleidelijk aan de nieuwe omgeving wennen.
  Het verhuizen naar een andere omgeving kan veel impact hebben. Als je ex man in het oude huis kan wonen geeft dit wel een veilige basis voor je kinderen.
  Vanuit die veilige omgeving kun je de kinderen laten wennen aan de nieuwe omgeving als ze bij mama zijn. Wees duidelijk, laat ze niet kiezen en maak de verhuizing tot iets leuks.

  Hoop dat je hier iets mee kunt.

  Groetjes Gerjan

Laat een reactie achter