Simone (40) in Vragen van ouders

Vader verstoort contact

Mijn zoon van 6 is om de week een weekend bij zijn vader.
De vakanties zijn gedeeld.
Er mag slechts 1 maal per weekend of week contact zijn tussen zoon en mij van vader.

Zoon en ik hebben afgesproken dat als hij kan lezen en schrijven, hij dan een telefoon zou krijgen, zodat hij kan appen en bellen op momenten dat hij dat wil.

Volgens vader heeft mijn zoon nu last van die contactmomenten en vindt vader het beter om de telefoon uit te zetten. Hij voelt het ook als gestolen tijd van mij met mijn zoon.

Vader stuurt me een mail met dat ik mijn kind erg veel verdriet doe door te appen. Terwijl mijn zoon aan mij zegt dat hij dat juist fijn vindt.
Vader heeft er een handje van om contact tussen ons te verstoren en hij vindt het dan ook helemaal geen probleem als mijn zoon en ik ruim twee weken helemaal geen contact hebben.
Hij presteert het zelfs om mij op dag 1 van de vakantie te bellen. Ik kon niet opnemen en belde binnen 5 minuten terug, maar geen gehoor. Vervolgens twee weken lang, helemaal niets meer vernomen. Ook geen reacties op e-mails van mij naar vader om me nog eens te bellen. Toen de overdracht was, was mijn zoon ontzettend boos op me, omdat ik niet terug gebeld had.

Nu heeft vader zijn mobiele telefoon uitgezet en dus wederom geen contact mogelijk.

Kan iemand mij zeggen hoe ik hiermee om kan gaan?

Ik laat het nu maar, omdat ik bang ben dat mijn zoon anders helemaal last krijgt van een loyaliteitsconflict. Ben er alleen niet blij mee.

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
CharlotteElisabeth Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Charlotte

Hallo Simone, Wat fijn dat je ons gevonden heb en hier je verhaal wilt doen. Ik kan me heel goed voorstellen dat dit voor jou heel erg ingewikkeld is. Zelf heb ik iets soortgelijks mee gemaakt met mijn broertje. Mijn moeder wilde namelijk ook niet dat mijn broertje met mij of mijn vader appte als hij bij haar was. Hij was wel wat ouder dus hij kon heel duidelijk aangeven hoe het werkelijk was. Uiteindelijk heeft het hem het meeste geholpen als mijn vader regelmatig app te en belde, ondanks dat mijn vader wist dat mn broertje het niet las.… Lees verder »

Elisabeth

Hallo Simone, bedankt voor het stellen van de vraag op het forum en jouw openheid over jouw probleem. Laat ik voorop stellen dat dit inderdaad een erg lastige situatie is, maar in de eerste plaats voor jullie zoon. Ik denk dat het belangrijk is dat jullie als ouders duidelijk afspraken gaan maken over het telefoongebruik en de communicatie tussen jou, de vader en het kind, eventueel met tussenkomst van een onafhankelijke derde. Als zulk soort afspraken (opnieuw) vastliggen, kan dat een stuk onduidelijkheid tussen jullie wegnemen. Bovendien, mocht één van de twee zich niet aan de afspraken houden, is het… Lees verder »