Skip to content
Janneke (39) in Vragen van ouders

Vader uitnodigen eindmusical

Mijn zoon wil zijn vader niet uitnodigen voor zijn eindmusical. Hij vind het namelijk erg lastig. Heb hem gezegd dat hij gewoon zijn vader mag en kan uitnodigen en dat dat nooit een probleem is. Dat hij weet dat het geen probleem is. Hij raakt hiervan in de stress en word boos als ik het erover heb. Ik zou heel graag advies willen hebben hierin. Het is zijn feestje en moet leuk zijn voor hem. Moet ik respect hebben voor zijn keuze? Of moet ik er toch op aansturen zijn vader wel uit te nodigen? ( ik denk namelijk dat zijn vader dit niet gaat waarderen als hij hem niet uitnodigd en dit op hem gaat verhalen). Hij gaf direct bij de uitnodiging aan dat hij mij zijn moeder en stiefvader en oma mee wil hebben…geen woord over vader. Ik zeg dan heb je nog 1 kaartje over..aan wie wil je die geven? Die geef ik dan wel aan iemand die graag iemand extra mee wil nemen..

Hoor graag zsm van jullie aangezien over een week de eindmusical al is.

Liefs een bezorgde moeder

7
Reacties

avatar
7 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Lizzy ManniënAnoniemAnnabelleRomyBelle Bramer Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Lizzy Manniën

Bedankt dat jij jouw vraag hier deelt. Ik kan mij voorstellen dat je graag wil dat vader bij de musical is. Het is fijn dat je zoon weet dat zijn vader er wel bij mag zijn. Is vader er vaker niet bij bij zulke gelegenheden ? Je kunt bijvoorbeeld met je zoon afspreken dat je het kaartje bewaart. Als hij uiteindelijk wil dat zijn vader erbij is, dat hij dan als nog mee kan. Succes!

Anoniem

Hi Janneke, Bedankt voor het delen van je vraag op dit forum. Wat moet dit een lastige situatie zijn voor u en uw zoon. Om te beginnen vind ik het erg goed dat u uw zoon meegeeft dat het helemaal oké is als hij zijn vader zou willen uitnodigen. Dat uw zoon hiervan in de stress raakt, geeft mij het gevoel dat hij in het contact met zijn vader spanning ervaart, of wellicht spanning ervaart op het moment dat u en uw ex zich in dezelfde ruimte bevinden waar hij bij is. Ik begrijp goed dat dit heel lastig voor… Lees verder »

Annabelle

Hoi Janneke, Wat goed dat je deze vraag met ons wilt delen op het forum, bedankt daarvoor! Ten eerste wil ik zeggen dat het ik het mooi vind dat je aan je zoon laat weten dat zijn vader net zo welkom is als iedereen en dat het nooit een probleem is om hem uit te nodigen. Zo laat je merken dat jij er oké mee bent. Ik kan me wel goed voorstellen dat je in dit dilemma zit omdat jij het beste wilt voor je zoon. Ik begrijp dat je graag wilt weten wat jij kan doen: zijn keuze respecteren… Lees verder »

Romy

Hoi Janneke, Allereerst wil ik je bedanken voor het stellen van je vraag, ik hoop dan ook dat ik je hiermee verder kan helpen. Ik kan me goed voorstellen dat je hiermee zit en dat het jou ook raakt, ondanks dat het een beslissing van je zoon is. Jouw zoon wil zijn vader (en jouw ex-man) dus niet uitnodigen voor zijn eindmusical. Zelf heb ik ook met dit probleem gezeten. Dit kwam doordat mijn vader en oma niet met elkaar over weg kunnen en ik het gevoel had dat ik tussen hen 2 moest kiezen, terwijl ik wel liever gewoon… Lees verder »

Belle Bramer

Hi Janneke, Ik vind het heel goed dat je met deze kwestie naar het forum bent gekomen. Ook kan ik me voorstellen dat dit voor zowel jou als je zoon een lastige situatie is. Wat centraal in jouw verhaal naar voren komt, is dat je zoon heeft besloten dat zijn vader niet naar de eindmusical komt. Het lijkt mij dat hij dit niet zomaar heeft besloten. Ik denk dat een onderliggende gedachte de keuze heeft beïnvloed. Je zou eventueel kunnen vragen aan hem wat de reden is dat hij zijn vader er niet bij wilt hebben. Misschien dat hij dit… Lees verder »

Dora Jalink

Hoi Janneke, fijn dat je deze vraag stelt. Ik kan me voorstellen dat je nu in een vervelende situatie zit, ik begrijp dat je wilt dat je zoon een fijne avond heeft. Zelf denk ik dat zijn opmerking over de aanwezigheid van zijn vader niet uit het niets komt, dat is bij mij in elk geval altijd zo geweest. En ik vond het zelf ook erg fijn om te weten dat mijn moeder ook naar mij luisterde en dat ze mijn mening en beslissing niet over overstemde. Het is de avond van je zoon, ik zou hem het laatste woord… Lees verder »

Elisabeth

Hallo Janneke, bedankt voor jouw vraag hier op het forum. Wat een lastige situatie voor jou en jouw zoon. Mijn eerste ingeving is: jouw zoon zegt dit niet voor niets. Zou het kunnen zijn dat jouw zoon niet wil dat zijn vader komt, omdat hij wellicht bang is voor spanningen of problemen tussen jou en zijn vader? Kinderen voelen zich heel vaak verantwoordelijk voor hun ouders en dit geldt dus ook voor belangrijke momenten zoals de eindmusical. Ik denk eigenlijk dat jouw zoon hier nu ook last van heeft. Het lijkt mij een goed idee om dit op een rustig… Lees verder »