Karin (47) in Vragen van ouders

Tips voor onze zoon

Hi,

Mijn naam is Karin, ik heb 2 kinderen van 13 en 14 jaar. 2 jaar geleden zijn hun vader en ik officieel gescheiden. Een jaar daarvoor was hun vader al in een ander huis gaan wonen. Wel met het idee om misschien nog samen te komen.

Mijn jongste zoon heeft het nog steeds erg moeilijk met de scheiding. Hij WIL gewoon niet dat zijn ouders uit elkaar zijn (zijn eigen woorden).

Zijn vader en ik gaan goed met elkaar om, hebben geen ruzie en eten af en toe samen met de kinderen. Bij belangrijke zaken (ouderavond, verjaardagen etc trekken we altijd samen op). Zijn vader woont inmiddels samen met zijn nieuwe vriendin, een vriendelijke vrouw die alle goeds met de kinderen voor heeft, maar zich niet in de moederrol zet. Wij (mijn ex en ik) zijn en blijven met z’n 2en de ouders van onze kinderen! Volgens de buitenstaanders zijn wij het voorbeeld van hoe het ook kan als je gescheiden ouders bent.

Maar… Mijn zoon blijft zich verzetten tegen de scheiding hij wil het niet en accepteert het niet. Dat heeft tot gevolg dat hij regelmatig heel boos en verdrietig is, dat het op school niet goed gaat (hij hoopt dat als hij maar weigert zijn best op school te doen, dat we dan weer bij elkaar komen) en dat hij erg ongelukkig is.

Hij is inmiddels gelukkig wel zover dat we hier open over kunnen praten (hij mag ook boos zijn) , maar hij blijft ‘er in hangen’ en wil dit ook niet veranderen. Hulp van buiten weigert hij. Dan maar de rest van z’n leven ongelukkig….

Heeft er iemand tips?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
VeroniqueAnne Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Veronique

Beste Karin, Bedankt voor jouw vraag! Wat een moeilijke situatie voor jullie. En wat vervelend voor jullie zoon. Ik wil wel zeggen dat ik het heel mooi vind hoe jullie als ouders jullie zoon proberen te helpen! Ik kan mij heel goed voorstellen dat het voor jullie zoon heel moeilijk is om de scheiding te accepteren. Iedereen heeft zijn eigen manier van het verwerken, zoals ik uit het verhaal kan opmaken heeft hij ook al een kleine stap gemaakt, wat natuurlijk al een goede stap is. Wat het moeilijk maakt is dat hij geen hulp wilt. Misschien zou je aan… Lees verder »

Anne

Hallo Karin, Bedankt voor je bericht. Dit lijkt mij als ouder ook echt een enorm moeilijke situatie. Zoals ik uit je verhaal kan opmaken, doen jullie er alles aan om het jullie kinderen zo goed mogelijk te laten gaan. Dit vind ik ook heel fijn om te horen! Wat moeilijk dat jullie zoon niets van de scheiding wil weten. Van de ene kant kan ik dat ook begrijpen. Ieder kind gaat anders om met zo’n situatie. Ieder kind heeft ook een eigen manier waarop zoiets verwerkt wordt en hoe lang de verwerking duurt is ook per kind verschillend. Ik zou… Lees verder »