Skip to content
Eveline (39) in Vragen van ouders

Ruzie met vader

Dochter wil niet meer naar vader.

Onze dochter van net 13 heeft een conflict met haar vader waarbij, naar ik begrijp van beiden (met beiden heb ik goed contact), van beiden kanten stevige woorden zijn gevallen. Onze dochter was en is hier behoorlijk van overstuur. Ze wil niet meer naar haar vader toe voordat het is uitgepraat, haar vader vindt dat er niets uit te praten valt (“zand erover en door”) en dat ze dit niet in moet zetten om te manipuleren.
Haar vader wil dat ik hem steun en mijn dochter wil nu niet meer naar hem toe. Ik kan beiden begrijpen maar ik weet niet wat ik nu moet doen. Ik vind eigenlijk dat ze in gesprek moeten zonder mij want beiden willen a.h.w. dat ik achter hen ga staan en dan ben ik dadelijk de boosdoener. Mijn dochter wil dat ik niets doe, dat het initiatief echt uit haar vader komt, uit zijn hart. In haar optiek zou hij anders alleen maar zeggen wat hij denkt dat ze wil horen. Haar vader vindt dat ik me als mede-ouder achter hem moet scharen. Hebben jullie adviezen voor mij?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AnneEvekien Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anne

Hoi! Ook hier veel herkenning. Toen mijn ouders al een hele tijd uit elkaar waren en ik een jaar of 14 was heb ik ruzie gehad met mijn vader omdat ik het niet eens was met de manier waarop hij dingen aanpakte. Ik was gewoon ontzettend boos en had geen zin meer om hem te zien. Na een knallende ruzie langs de weg, waarbij hij mij in de auto probeerde te sleuren, ben ik richting huis gelopen en is mijn stiefvader me op komen halen. Daarna wilde ik niets meer van hem weten. Hij probeerde hier en daar wat contact… Lees verder »

Evekien

Beste Eveline, Allereerst bedankt voor deze vraag. Wat goed dat u advies zoekt bij ons. Ik herken mijzelf wel in wat u schrijft. Ik heb een tijdje geen contact gehad met mijn vader, omdat wij ook ruzie hebben gehad, voor ik het huis uit ging. Ik wilde ook dat het contact van zijn kant kwam, en mijn stiefmoeder zat tussen ons beide in. Ik wilde niet dat zij met hem praatte, omdat ik wilde dat mijn vader initiatief nam. Aan de andere kant wilde mijn vader niet dat zij met mij praatte, omdat hij nog boos was over wat er… Lees verder »