Jeroen (41 jaar) in Vragen van ouders

Ouderschapsplan

Momenteel liggen wij in scheiding, mijn dochter van 11 geeft aan dat ze voorlopig geen contact met mij wilt en tot op zekere hoogte accepteer ik dat en wil ik dat blijven accepteren, maar nu wilt mijn aanstaande ex vastgelegd hebben in de ouderschapsplan dat kinderen niet gedwongen worden om omgang te hebben, terwijl mijn advocaat aangeeft dat zo’n bepaling onzin is en jonge kinderen die keuze niet mogen maken. Mijn voorstel was om mijn dochter 3 maanden rust te geven en dan heel voorzichtig 3 maanden de tijd nemen om af en toe even een uurtje bij haar te zijn, maar is dat verstandig zo ?

2 reacties

  1. Jolanda op 4 juni 2014 om 13:20

    Ook ik zit met dit vreselijke probleem. Ben sinds Februari gescheiden en heb mijn zoon ( 18 ) al bijna een jaar niet gesproken. Mijn ex houdt hem bewust bij mij vandaag, en dat geeft hij ook letterlijk toe in alle vreselijke sms’jes en wattsapp berichtjes die hij constant naar me stuurt.
    Stuur ik mijn zoon een privé berichtje…reageert mijn ex….stuur ik mijn zoon een kaart…stuurt mijn ex die terug met de tekst ” deze moet je goed bewaren voor in je plakboek ” !!!
    Mijn zoon die toen 17 jaar was had aangegeven bij zijn vader te willen blijven na de scheiding, en ik heb me daar bij neergelegd omdat ik geen zin had in touwtrekkerij om mijn kind die het al moeilijk genoeg had. Hij wou graag bij zijn vader blijven zodat hij in het huis kon blijven wonen waar hij was geboren en omdat hij al zijn vrienden in de buurt had. Na 7 maanden is mijn ex het huis uitgezet wegens een huurschuld. Ik heb tientallen sms’jes verstuurt met de vraag waar hun nu waren, maar kreeg daar geen antwoord op. Heb de politie ingeschakeld want ik vond dat ik het recht had om te weten waar mijn kind was. Afijn, ze zaten bij een voetbalvriend in huis, en nu wonen ze op de camping omdat het ook bij die vriend niet meer ging.
    Ik mis mijn zoon verschrikkelijk maar er is niets of niemand die me helpen kan in deze vreselijke moeilijke tijd.
    Is het de keus van mijn zoon, of is het mijn ex die het contact tegenhoudt ?

  2. Isabel op 3 juni 2014 om 15:30

    Beste Jeroen,

    Uit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat ik dit een lastige situatie vind. Ik was net 12 toen mijn ouders gingen scheiden, dit wegens een verhouding die mijn vader had. Toen ik op een briefje van de rechtbank aan moest geven of ik graag bij mijn moeder, vader of juist allebei wilde wonen, heb ik aangekruist dat ik bij mijn moeder wilde blijven. Dit omdat mijn broer en zus dit ook deden en ik bang was voor de reactie van thuis als ik wel aan zou geven dat ik ook bij mijn vader wilde zijn. Uiteindelijk is er dus besloten dat ik bij mijn moeder bleef wonen. Toch bleef ik een keer in de week contact houden met mijn vader, dit vanwege de sport wat we daarvoor ook altijd samen deden. Toen ik laatst voor het eerst sinds de scheiding bij mijn vader thuis was, gaf hij aan dat hij graag had gewild dat er een andere regeling was geweest toen ik jonger was (mijn broer en zus waren 16 en 19, dus daar kon hij niks aan veranderen) dit heeft hij laten varen omdat hij niet nog meer strijd wilde.

    Ergens vind ik het dus jammer dat ik hem niet vaker kon zien, maar ik ben ook zeker dankbaar dat hij het heeft laten rusten en er geen hele missie van gemaakt heeft. Want ik weet bijna zeker dat dat voor iedereen alleen maar negatief zou uitpakken, mijn vader en moeder nog meer strijd en het loyaliteitsconflict bij mij zou ook veel groter zijn geweest en meer druk op mij hebben gelegd.

    Ik vind het heel fijn om te horen dat u uw dochter de ruimte geeft om erover na te denken wat zij wil. En achteraf waardeer ik het heel erg dat ik mijn vader toch die paar uurtjes in de week zag. Misschien is het iets om samen met uw dochter een activiteit te zoeken die jullie allebei leuk vinden. Dan zien jullie elkaar daarbij en zijn jullie toch ook actief bezig. Wanneer dit voor jullie allebei goed voelt, dan kunnen jullie het contact samen verder uitbreiden. Omdat jullie nu dan tijdelijk geen contact hebben, zou u dit via een brief aan haar voor kunnen stellen. Dan heeft ze zelf rustig de tijd om het op haar in te laten werken.

    Het is misschien niet echt een duidelijk advies, maar toch hoop ik dat u iets heeft aan mijn reactie/ hoe ik het heb ervaren.

    Veel succes de komende tijd!

Laat een reactie achter