Floor (42) in Vragen van ouders

Nieuwe partner

Hallo Villa Pinedo Jongerenteam, ik heb een vraag aan jullie; wat zijn naar jullie ervaring goede manieren om kennis te laten maken met een nieuwe partner? Wat en hoe is een fijne en veilige manier om te introduceren? Wat waren jullie zorgen daarbij? En hoe hebben jullie dit zelf ervaren? Wellicht algemene vraag; het raakt in praktijk aan 10 – 13 jarigen die het hier moeilijk mee hebben en zoektocht om hier als co ouders en nieuwe partners goed mee om te gaan.

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
FloorAniqueHannah Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Floor

Beste Anique en Hannah, Dankjulliewel voor jullie eerlijke reacties! Fijn dat jullie dit vanuit jullie beleving willen delen.
Groeten, Floor

Anique

Beste Floor, Dankjewel voor je berichtje op het forum! Goed om te zien dat je hier zo over nadenkt, voordat je je partner aan de kinderen voorstelt. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het voor mij een beetje snel ging en er vooraf niet veel over is gepraat. Zoals Hannah ook omschrijft zou ik eerst een gesprek met de kinderen aangaan over het ontmoeten, zeker omdat je aangeeft dat ze het er wel moeilijk mee hebben. In dit gesprek denk ik dat het voor de kinderen heel fijn is om te horen dat zij nog steeds belangrijk zijn en… Lees verder »

Hannah

Hallo Floor, wat een goede vraag! Het is altijd goed om dit soort problemen van te voren te bespreken er kan bij de voorbereiding veel gedaan worden voor goed contact in de toekomst. Ik zou je kinderen eerst vertellen over de nieuwe partner voordat ze elkaar ontmoeten. Vertel uw kinderen wat een stiefouder precies is en wat voor rol hij of zij gaat spelen. Vraag dan ook aan hen wanneer zij graag de nieuwe partner willen ontmoeten en wat zij verwachten van de nieuwe partner. Benadruk ook dat de nieuwe stiefouder niet hun nieuwe vader is en dat zij een… Lees verder »