Sandra (50) in Vragen van ouders

Dochter weigert contact

Al ruim een jaar in scheiding nadat de vader van mijn dochter voor hem heel plotseling is vertrokken. Mijn dochter is 11 en heeft er erg veel moeite mee. Te meer omdat vader erg boos en impulsief heeft gehandeld bij halen en brengen tijdens de weekenden. Een tijd leekhet beter te gaan totdat er een nieuwe partner in het spel kwam. Mijn dochter is daar per toeval achter gekomen en is daar vreselijk van overstuur geraakt. Haar vader heeft geen enkel gevoel voor haar en vindt dat zij er maar aan moet wennen. Gevolg mijn dochter weigert nog langer naar hem toe te gaan. I.p.v. dat vader zijn vriendin tijdelijk iets naar de achtergrond schuift “ kiest “ hij steeds voor haar wat de situatie niet ten goede komt. Hij zag zijn dochter om de 2 weken een wekend.
Ook verschijnt hij zonder aankondiging met haar tijdens een sportevenement. Mijn dochter weigert ook dan contact en is naderhand erg overstuur. Wat nu?

1
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AnneElisabeth Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anne

Hey Sandra! Goed dat je hier je vraag stelt. Het klinkt alsof je dochter in een erg lastige situatie zit. Ze heeft op dit moment duidelijk geen behoefte meer aan contact met haar vader, maar hij blijft wel regelmatig opduiken. Wat lastig! Toen ik een jaar of 14 was heb ik ook een tijd gehad waarin ik mijn vader niet meer wilde zien. Ik was boos over de manier waarop hij dingen regelde en om het feit dat hij liever in zijn bed lag dan dat hij me naar een sporttraining bracht. Ik ben boos weggelopen en heb een half… Lees verder »

Elisabeth

Hallo Sandra, bedankt voor jouw vraag op het forum. Wat een vervelende situatie voor jou en jouw dochter. Ik kan heel goed begrijpen dat jouw dochter het moeilijk heeft met de echtscheiding en daaropvolgend de nieuwe relatie van haar vader. Ik denk dat het goed is dat jij vooral veel blijft praten met jouw dochter. Laat haar merken dat het oké is om over haar gevoelens te praten en ze te uiten. Misschien dat dit voor haar al veel oplucht en ze daarmee een gedeelte van haar boosheid kwijtraakt. Je zou ook kunnen overwegen dit probleem bij de vader van… Lees verder »