Twan (27) in Vragen van ouders

Mijn kinderen noemen hem ook papa

Hi,

Mijn ex en ik zijn nu 3 jaar uit elkaar en we hebben 2 kinderen, een meisje van 7 en een jongetje van 4. Sinds anderhalf jaar geleden heeft zij een nieuwe vriend, die sinds een jaar ook bij haar woont. Sindsdien wil zij ook dat de kinderen hem ‘papa *****’ noemen. Vooral in het begin vond ik dit heel kwetsend, ook omdat ik precies evenveel tijd met ze heb als zij (de helft van de week) en dus niet een weekendvader ben of zo.
Nu merk ik ook dat ik nog steeds geïrriteerd raak als de kinderen bij mij thuis over ‘papa *****’ spreken, ik vraag op dat moment: ‘***** bedoel je?’ (zonder ‘papa’), maar heb er daarna meteen spijt van, omdat het voelt alsof ik mijn kinderen tegen hem opstook, terwijl dat niet is wat ik wil.
Ik heb altijd maar 1 vader gehad en kan me niet voorstellen hoe het moet zijn als je moeder op een dag zegt: ‘hij is nu ook jouw papa’. Het voelt alsof ik iets afsta dat ik niet kwijt wil. Maar het voelt ook egoïstisch.
Hoe kan ik hier het beste mee omgaan? Ik wil namelijk niet wrokkig of gefrustreerd overkomen op mijn kinderen, maar ik wil er ook niet in mee gaan dat er in mijn huis iemand anders dan ik de papa van mijn kinderen genoemd wordt.

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
GerjanSabineAnouk Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Gerjan

Hee Twan, Ik vind het mooi dat je zo open bent hier op ons forum en je vraag stelt. Hele lastige situatie lijkt me dit waar jij in zit. Het is een tweestrijd van gevoelens zoals je zelf al aangeeft, aan de ene kant is het voor jouw emoties niet goed maar je wilt ook je kinderen niet kwetsen. Moet wel even zeggen dat ik het super vind dat je wel handelt in het belang van de kinderen. Ik persoonlijk heb hier geen ervaring mee, ik was al ouder toen mijn moeder een nieuwe vriend kreeg. Wel weet ik dat… Lees verder »

Sabine

Lieve Twan, Wat fijn dat je Villa Pinedo hebt gevonden en de ruimte voelt om jouw verhaal met ons te delen! Pff.. Ik kan mij voorstellen dat dit inderdaad even schrikken is als jouw kinderen iemand anders ook papa beginnen te noemen. Ik denk dat het spijt gevoel wat je voelt nadat je zijn naam herhaalt goed is. Het is niet iets wat vanuit de kinderen zelf komt om hem papa te noemen en daar horen zij dan ook niet de dupe van te worden dat het voor jou eigenlijk niet prettig is (ondanks dat dat natuurlijk heel begrijpelijk is!).… Lees verder »

Anouk

Beste Twan, Wat goed en fijn dat je deze irritatie met ons wil delen. Ik kan me zo verstellen dat er meer ouders zijn die dit met je delen. En het feit dat je de vraag stelt, geeft aan dat je streeft naar het beste voor jouw kinderen. Ik vind het heel mooi om dat te lezen. . Ik kan me heel goed voorstellen dat het pijn moet doen om je kinderen ineens een andere man ook papa te horen noemen. Ik denk alleen wel dat het belangrijk is om de nadruk te leggen op het woordje ‘ook’ en dat… Lees verder »