Anoniem (47) in Vragen van ouders

Ik maak mij zorgen

Ik heb een vraag over hoe ik om moet gaan met het drinkgedrag van mijn ex-man. Mijn zoon is om het weekend bij zijn vader. Mijn ex heeft geen grip op de mate van zijn alcoholinname bij gezelligheid in het weekend, waardoor mijn zoon geregeld alleen op de woonark slaapt met een vader die onder invloed is. Ik kan hier met mijn ex niet over praten ( ik moet me niet zo druk maken , het gaat tenslotte toch goed). De huisarts zegt dat ik bij twijfel de politie kan benaderen om hun dan ter plekke een alcoholtest te laten afnemen ( maar met welk trauma scheep ik mijn zoon dan op wanneer s avonds/ s nachts de politie ineens aan de deur staat?)
Ik heb mn zoon al goed geïnstrueerd wie hij allemaal mag/moet/kan bellen wanneer er iets is met/bij papa.
Ondertussen heb ik om het weekend veel zorgen of het allemaal weer goed gaat.
Welk advies hebben jullie voor mij en/of voor mijn zoon ( die trouwens de ernst vd situatie niet zo ziet zoals ik hem zie)
Ik wil eigenlijk niet langer meer wachten tot het wel echt een keer misgaat
Mvg een machteloze moeder

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AnneMonaMaureen Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anne

Beste Sonja, Bedankt voor jouw bericht. Toen mijn ouders gingen scheiden was ik 11. Vanaf dat moment wilde ik ook geen contact meer met mijn vader, vanwege het feit dat hij ook alcoholist is. Hij was er nooit voor mij dus voor mij was de keuze niet moeilijk. Ik snap dat deze situatie voor jou als moeder heel lastig is en dat jij je zoon wilt beschermen kan ik ook heel goed begrijpen. Deze omstandigheden zijn niet niets en is ook niet geschikt voor een 10 jarig kind. Wat ik denk is om eventueel met deze zorg nogmaals naar de… Lees verder »

Mona

Lieve Sonja, Bedankt voor het delen van jouw verhaal hier op het forum. Ik snap dat het een lastige situatie is maar wat knap dat jij er zo bewust mee bezig bent door over alles na te denken. Mijn moeder heeft, door verschillende omstandigheden, ook een hele poos te veel gedronken. In de periode dat dit speelde wist op het begin niemand dit, alleen mijn broertje en ik. Dit was een zware last om te dragen maar omdat ik zoveel van mijn moeder houd wilde ik niet dat iemand slecht over haar zou denken, dus zei ik maar niks. Waarschijnlijk… Lees verder »

Maureen

Beste Sonja, Wat goed dat je dit forum gevonden hebt om deze moeilijke vraag te stellen! Ik kan mij heel goed voorstellen dat je je zorgen maakt over de weekenden dat je zoon bij zijn vader is. Zelf heb ik nooit in deze situatie gezeten, maar ik kan me heel goed voorstellen dat het voor je zoon niet makkelijk is. Toch wil ik proberen zo goed mogelijk advies te geven. Belangrijk om te weten is of het drinkgedrag neer komt op een aantal borreltjes op een avond, of dat de vader echt heel erg dronken is op het moment dat… Lees verder »